Logga för utskrift

Starta, etablera & driva företag

Karlskrona kommun ska skapa en enklare vardag för företag och erbjuda en god service. Det kan till exempel vara så att ert företag behöver hjälp att hitta rätt kontakter inom kommunen eller vill få lots till rätt organisation eller rätt person med er fråga.

Hittar du inte det du söker här? Kontakta gärna oss så hjälper vi dig med din fråga!

Här kan du också läsa vanliga frågor och svar om att starta, driva eller utveckla olika verksamheter.
  

Varje år genomför Karlskrona kommun många företagsbesök, håller frukostmöten och deltar i företagarföreningarnas aktiviteter. 2016 börjar vi också skicka ut ett nyhetsbrev till alla företag i Karlskrona för att informera om vad som är på gång inom näringslivet.

Karlskrona ska vara en attraktiv plats att driva företag på. Här nedan följer olika punkter som ert företag kan få hjälp med av Karlskrona kommun.

Starta eget företag

Att starta eget blir enklare med stöd och rådgivning. Karlskrona kommun stödjer och samverkar med Nyföretagarcentrum där den som vill starta eget kan få kostnadsfri rådgivning och därmed enklare kan komma igång med sitt företag.

Kontakta Nyföretagarcentrum i Karlskrona

Nytt företag i Karlskrona

Har ert företag nyligen startat upp i Karlskrona? Kul och välkomna hit! Det finns flera saker som Karlskrona kommun kan hjälpa er med. Till exempel om ni är nyinflyttade i staden och behöver hjälp in i det sociala livet. Vi har stort nätverk och hjälper er gärna med kontakter.

När det gäller företagets verksamhet följer här nedan en lista med saker vi kan hjälpa er med.


Service till dig och ditt företag

Det kan ibland vara svårt för företagare att veta var man ska vända sig med sitt ärende. Vi vägleder och samordnar era kontakter i kommunen. Vår roll är att lotsa er rätt i er fråga. Vi kan även hjälpa er att hitta rätt kontakter hos andra företag, myndigheter och organisationer.

Kommunens uppgift är att skapa en enklare vardag för ert företag. Här nedan listas några saker ni kan få hjälp med av Karlskrona kommun:

  • Komma i kontakt och få utbyte med andra företag. Karlskrona kommun har ett stort företagsnätverk och kan se till att ni kommer i kontakt med andra företag.
  • Information om näringslivet i Karlskrona.
  • Guidning i att köpa mark, bygga ut eller vill ha nya lokaler. Vi hjälper er att snabbt och enkelt komma i kontakt med rätt personer för exempelvis bygglov och uthyrning av lokaler.
  • Regler och tillstånd.
  • Etablering i Karlskrona. I Karlskrona utvecklas nya etableringsområden för såväl industri, kontor och handel. Vi hälsar nya företag välkomna och vi vill ge en så hög servicegrad som möjligt i etableringsfrågor.
  • Myndighetsutövning.

Har ni frågor kring något av detta eller har andra funderingar som rör ert företag? Kontakta näringslivsavdelningen på Karlskrona kommun så hjälper vi er vidare.

Verksamt.se

Är en samlad hemsida för dig som företagare eller blivande företagare. Här hittar du mängder med information kring företagandet.

 www.verksamt.se 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-12-16
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/Starta-etablera-driva-foretag/