Logga för utskrift

Familjehem

I dagsläget är Socialförvaltningen i Karlskrona i behov av fler familjer som kan tänka sig att vara familjehem. Är du nyfiken, ta kontakt med oss!

Vi söker fler familjehem

Många har lämnat sitt intresse för att på olika sätt hjälpa till i den situation som råder med barn och ungdomar som kommer ensamma till Sverige. Det är också många som vill hjälpa barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hos sina föräldrar. Socialförvaltningen söker framför allt Er som vill ha information om och har intresse att vilja bli familjehem åt barn och ungdomar. På startsidan finns mer information under rubriken ”Flyktingmottagande” om hur Du som är intresserad av att hjälpa till på andra sätt än att bli familjehem . Vi är tacksamma för att så många hör av sig! På grund av den ökade mängden intresseanmälningar kan det dröja innan Ni hör något från oss. Vi arbetar så fort vi kan för att återkomma till Er och ber att Ni har förståelse för att det i vissa fall kan ta tid. 

Har du ett rymligt hjärta, tid och engagemang? Då kan du vara den vi söker. Du kan göra skillnad. Bli familjehem!

Det finns många barn och ungdomar som av olika anledning inte kan bo hemma eller som har flytt till Sverige utan sina föräldrar. De behöver då komma till ett hem med stabila och trygga vuxna som vill öppna upp sitt hem och ta emot dem.

Som familjehem är du en del av barnet liv, för en kortare eller längre period, ibland under hela dess uppväxt. Du behöver ha fysisk plats för ett barn i ditt hem och vara beredd att samarbeta med barnets biologiska nätverk och Socialtjänsten.

Barn är olika och har olika behov och därför behövs olika slags familjer. Du kan vara gift, sambo, ensamstående med eller utan barn, bo i hus eller lägenhet. Det viktiga är att du har en vilja och tid att engagera dig i barnet/ungdomen.

Som familjehem kommer ni att bli erbjudna att delta i utbildningen Ett hem att växa i, som rekommenderas av Socialstyrelsen.

Behovet är stort och det finns barn i alla åldrar som behöver familjehem.

Är du den vi söker?

Här kan du göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

 • Kontakt

  • Socialförvaltningen
  • Utredning och uppföljningsteam, Familjehemsgrupp
  • Besöksadress: Hillerödsvägen 35
  • Ansvariga för Familjehemsgruppen Anneli Lundqvist
  • Verksamhetsledare
  • Telefon: 0455-30 45 79
  • Malin Kristensson
  • Specialistsocionom
  • Telefon: 0455-30 45 80

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-07-26
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Familj--omsorg/Familj-barn-ungdom/Familjehem/