Logga för utskrift

NKT Arena Karlskrona

Arenan har många möjligheter till idrott, hälsa och andra aktiviteter och ligger vid Rosenholm. Här samsas idrotten med bland annat skolor, SISU Idrottsutbildarna, militären, företag och museum. Här finns också Blekinge Health Arena med olika utvecklingsmöjligheter, se länk till höger. Hela arenan är handikappanpassad.

För den som vill ordna ett större evenemang finns det goda möjligheter på NKT Arena Karlskrona. 

De flesta anläggningarna på arenaområdet sköts av kommunen i samarbete med föreningarna. Du hittar uppgifter om bokningsmöjligheter och kontaktuppgifter under de olika specialanläggningarna.

Utegym

Karlskronas utegym ligger i anslutning till löparspåren på Rosenholmsområdet vid NKT Arena Karlskrona. 

Utegym på Arenan

Badmintonhall

tjej spelar badminton, foto Matz ArnströmBadmintonhallen på Rosenholm är en modern anläggning med 12 banor där även annan idrottsverksamhet kan komma in. 
Boulehall

bouleIdag finns det nio boulebanor inomhus. Utomhus finns ett stort antal banor för boulespel runt om i kommunen.


Gymnastik

gymnastik, foto Matz ArnströmGymnastikhallen är en bra tillgång för utveckling av sporten i regionen. För den som behöver träna svåra hopp finns bland annat två hoppgropar. Ett fristående golv av hög kvalitet är en annan möjlighet för unga gymnaster att utvecklas på för att nå högre höjder. På andra våningen finns en spegelsal.


Idrottshall - Rosenholmshallen

Hallen används under dagtid för skolverksamhet. Hallen har en spelplan som är 20 x 40 meter. Kvällar och helger nyttjas hallen till handboll, innebandy
och innefotboll.


Ishallar

tjej åker kosntåkning, foto Joakim JohanssonIsytorna har full storlek i båda hallarna. I den stora hallen tränar och spelar Karlskrona Hockeyklubb. I den mindre hallen huserar Karlskrona curlingklubb och konståkningen, Karlskrona Allmänna Skridskoklubb – KASK,  Allmänhetens åkning sker i B-hallen.

 


Konstgräsplan

killar spelar fotbollElbelysningen strålar över konstgräsplanen på vinterkvällar när kommunens fotbollsklubbar har sin träning på Rosenholm. Konstgräset byttes i augusti 2016.

 


 


Motions- och vandringsslingor

tjej springer, foto Matz ArnströmGenom delar av Rosenholmsområdet löper två slingor en lite kortare med elbelysning som är 3,0 km och en annan som är 6,0 km.


Tennishall och utomhusbanor

kille spelar tennis, foto Matz Arnström

Inomhus finns tillgång till sex tennisbanor med underlaget Latex-ite, varav en bana är en centercourt. Tennisskola, veteranspel, motionsspel, lägerverksamhet, seriematcher , nationella och internationella tävlingar samsas i hallen. Karlskrona Tennisklubb har utomhus tillgång till nio tennisbanor varav två är grästennisbanor.
2017 tillkom två nya hardcourtbanor och tre padelbanor.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-10-03
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Se--gora/Fritid/Arena--anlaggningar/Arena-Karlskrona/