Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Medborgarförslag

Medborgarförslag

Så fungerar det

Du som är folkbokförd i Karlskrona kommun kan själv väcka ett ärende i kommunfullmäktige genom att skicka in ett medborgarförslag.

Du beskriver ditt medborgarförslag och skicka in direkt via webben. Om du vill kan du också bifoga förslaget eller en bilaga som fil. 

Vilka förslag kan tas upp av kommunfullmäktige?

Tänk på att ett medborgarförslag bara kan behandlas om det berör en fråga som fullmäktige har rätt att fatta beslut om. Kommunen har inte hand om exempelvis väg eller föremål i privat ägo, kollektivtrafik eller statlig väg (inklusive Aspö-färjan).

Är du osäker på om ditt förslag rör kommunens verksamhet får du gärna höra av dig  och fråga på 0455-30 30 00 eller
This is an email address.

Om din förslag rör en statlig väg ska du istället kontakta trafikverket:
Trafikverkets webbplats

Om din fråga rör kollektivtrafiken ska du kontakta Blekingetrafiken:
Blekingetrafikens webbplats

Ett medborgarförslag behandlas av tjänstemän och sedan fattar politiker beslut om förslaget. Det tar lång tid, i många fall upp till ett år. Om du har ett förslag som rör kommunens verksamhet,  ett klagomål eller andra synpunkter på Karlskrona kommuns verksamhet kan du istället få mycket snabbare återkoppling genom att använda dig av sidan:
Synpunkter, klagomål och förslag

Vad händer sen?

Medborgarförslaget anmäls till kommunfullmäktige som sedan skickar ärendet vidare för beredning till den nämnd eller styrelse som berörs av förslaget. Därefter går det tillbaka till fullmäktige för beslut och om du vill har du själv då rätt att yttra dig. Talartiden är två minuter.

Skicka in med post

Om du istället vill skicka ditt medborgarförslag med post använder du blanketten:Medborgarförslag, doc 115 kB

Du skickar in förslaget med namn, underskrift och kontaktuppgifter till adressen på blanketten eller lämnar det direkt till fullmäktiges presidium vid fullmäktiges sammanträde.

Så loggar du in

För att använda denna tjänst behöver du identifiera dig med e-legitimation. Du skaffar e-legitimation från din bank eller från Telia.

Läs mer på www.e-legitimation.se  

Du kan spara ett pågående ärende genom att klicka på ”Spara” i tjänsten. När du vill fortsätta med ditt ärende loggar du in på Mina sidor och fortsätter fylla i uppgifterna i tjänsten. För att logga in på Mina sidor krävs att du har e-legitimation.

Till Mina sidor

Om personuppgifter

De personuppgifter du lämnar kommer att registreras hos kommunstyrelsen som är personuppgiftsansvarig. Uppgifterna behövs för att Karlskrona kommun ska kunna handlägga ärendet och kan komma att användas i förnyad kontakt i ärendet. 

Du har rätt att en gång per år, efter skriftlig ansökan, få veta vilka uppgifter om dig som finns registrerade. Efter begäran ska felaktiga eller ofullständiga uppgifter rättas, blockeras eller utplånas. Ansökan ställs till Karlskrona kommun, kommunstyrelsen. 

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras

Kontakt

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Karlskrona kommun
Tel: 0455-30 30 00 (vxl)
This is an email address

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-03-30
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Sjalvservicetjanster/Medborgarforslag/