Logga för utskrift

Möten och aktiviteter

Här hittar du information om möten, företagsträffar och andra aktiviteter som du som företagare och/eller privatperson kan delta i.

Välkommen till seminariet "Det ekonomiska läget"

Vilka effekter ser vi efter presidentvalet i USA? Hur ser det ekonomiska läget ut på regional, nationell och internationell nivå?

Under seminariet den 28 april gör vi en omvärldsanalys och diskuterar aktuella frågor. Bland talarna finns Folke Rydén, känd för sitt karaktäristiska sätt och som med sin välbekanta röst har rapporterat om nyheter och händelser av de mest skilda slag.

Vi kommer även att lyfta ett antal initiativ inom regional utveckling där representanter från näringsliv, samhälle och högskola kommer att vara på plats.

Här hittar du allt om seminariet.

Näringsrik morgon - frukostträff

”Näringsrik morgon” är en serie frukostträffar som arrangeras några gånger per år för dig som är företagare. Frukostträffarna pågår mellan klockan 07.00 – 08.40 och hålls på olika platser i Karlskrona. Det bjuds på frukost, några kortare föredrag och mingel med andra företagare och näringslivsavdelningen på Karlskrona kommun.

Nästa tillfälle blir den 6 april och du får lyssna till Johan Edlund från Sigma Technology, Hedvig Stache, Handelsbanken och Pia Holgersson, Karlskrona kommun. Anmälan till frukostträffen görs här.

Välkommen på nätverksträff med Vårt Världsarv

Nu är det dags för en ny träff med information, mingel och workshop för intressenter i Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona.

När: onsdagen den 19 april kl. 18.00.
Var: Kvällen startar med samling och visning av Kungshall. Efter det följer information och diskussion i Hyper Islands aula i f d Ångcentralen på Stumholmen.

I nätverket Vårt Världsarv finns deltagare från näringsliv, fastighetsägare, föreningar, organisationer, myndigheter, privatpersoner och representanter från kommunen.

Här kan du lämna din ansökan.
Sista ansökningsdag är onsdagen den 12 april.

Program

 • Näringslivets roll i besöksmålsutvecklingen, Claes Brunius Statens Fastighetsverk
 • Visioner om kultur & upplevelser i Världsarvet, Max Dager, kultur- och upplevelsechef Karlskrona kommun
 • En sensation - vraket av det först byggda linjeskeppet ”Blekinge” sjösatt 1682, Petra Stråkendal, Länsstyrelsen
 • Aktuell information om Utvecklingsplan nya besöksmål i Örlogsstaden, Marlene Bergström SFV och Carl-Axel Ottosson Karlskrona kommun
 • Aktuell information om Lindholmen, Maria Olsson Fortifikationsverket och Hans Hedman Varvshistoriska föreningen
 • Workshop
 • Cirka 21.15 avslutning

Varmt välkommen!

Innovation day 2017 – möt den digitala framtiden, redan idag

Den 4:e maj går Innovation Day av stapeln i Karlskrona. Under dagen kommer du ha möjlighet att inspireras av spännande presentationer och workshops inom tre fokusområden; Telecom/IT, eHälsa samt Marin teknik och även ta del av tekniska tillämpningar i Demo-Arena. Innovation Day arrangeras av Blue Science Park i samarbete med ALMI, Blekinge Business Incubator, Blekinge Tekniska Högskola, Landstinget Blekinge, Stena Line och Blekinges kommuner.

Plats: BTH – Hus J, nedervåning.

Program

 • Registrering 08.30-09.00
 • Program 09.00-16.45
 • Dagen startar med en kick off av Google och ALMIs ”Digitalakademin”. Genom Digitalakademin kan du lära dig hur din organisation blir bättre på att utnyttja digitaliseringens möjligheter.
 • Eftermiddagen delas sedan upp i fyra olika spår där det ges möjlighet att fördjupa dig inom våra tre fokusområden samt lyssna på pitchning av de nominerade till Stena Line Propeller Prize 2017.
 • Under hela dagen så kommer vår DemoArena att vara öppen, där du har möjlighet att ta del av kreativa och dynamiska idéer samt nätverka med branschkollegor.
 • Innovation Dinner 17.30-

Innovation Dinner på kvällen

En kväll fylld av nätverkande, talare, underhållning samt så kommer vinnarna av Stena Line Propeller Prize 2017 tillkännages. Stena Line Propeller Prize är ett entreprenörspris som årligen tilldelas ett ungt tillväxtföretag inom ICT, samt ett tillväxtföretag inom Marin teknik. Prissumman är på 100 000kr vardera.

Anmälan

Det går bra att kombinera olika pass inom fokusområdena till en kombination du finner intressant. Mer information samt fullständigt program kommer närmre eventet.

Anmälan görs på www.bluesciencepark.se. Tänk på att antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

För frågor kring Innovation Day eller Innovation Dinner är du välkommen att kontakta Malin Ahlgren på This is an email address.


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-02
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/Aktiviteter/