Logga för utskrift

Demokratisatsning på Ehrensvärdska gymnasiet inför valet

Publicerad 30 januari 2018 08:41 | Uppdaterad 30 januari 2018 08:47
Inför valet 2018 har Ehrensvärdska gymnasiet valt att göra en demokratisatsning. Satsningen innebär att alla avgångselever har fått åka till Stockholm för att bland annat besöka Sveriges riksdag. Dessutom kommer politiker att besöka skolan i maj och september.

I Stockholm träffade eleverna Annicka Engblom, moderat riksdagsledamot från Blekinge. Hon berättade om sitt jobb och guidade runt i Riksdagshuset. Flera andra studiebesök gjordes också under resan, såsom besök på Forum för levande historia, Sveriges Television och Sveriges Radio.

Läraren Jennie Villnersson Månsson berättar:

- Det var verkligen en lyckad resa! Eleverna berättar att de tycker att det var roligt att komma in i maktens korridorer och intressant att träffa en riksdagsledamot, som visade sig vara som vilken vanlig människa som helst. Riksdagsbesöket fick dem även att förstå hur viktigt valet är och att de kan vara med och påverka. Dessutom var de glada över att få komma till vår huvudstad. Många hade aldrig varit där.

Jennie fortsätter:

- I maj och september är det tänkt att politiker i stället kommer på besök till oss. Då hoppas vi att eleverna ska få en ökad förståelse för vad de olika partierna står för samt få en insikt i en politikers uppdrag. De kommer få se vem som "gömmer sig bakom namnet" så att säga.

Lärarna på Ehrensvärdska gymnasiet hoppas att demokratisatsningen gör att engagemanget inför valet 2018 ökar och att eleverna känner sig väl förberedda inför sitt livs första val.

Ehrensvärdska gymnasiet besöker Riksdagen

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2018-01-30
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Gymnasieskola/Nyheter-gymnasieskolan/Demokratisatsning-pa-Ehrensvardska-gymnasiet-infor-valet/