Logga för utskrift

Lovskola

Lovskola är en möjlighet för dig i grundskolan och gymnasiet att uppnå ett godkänt betyg i ett ämne som du idag ligger på gränsen i och riskerar att inte få ett godkänt betyg i.

Lovskola bedrivs under loven. Den vänder sig till både grundskole- och gymnasieelever, startar direkt efter läsårets slut. Den inleds med två studieveckor och avslutas med betygsprövning för dem som önskar.

Under läsåret 2016/2017 gäller följande tider:

Datum och tider Lovskola
Höstlov 2 november – 4 november
Sista anmälningsdag 27 oktober

Sportlovet 20 februari – 24 februari 2017
Sista anmälningsdag 15 februari

Påsklovet 10 april – 13 april
Sista anmälningsdag 5 april

Lovskola på sommarlovet
Lovskola kommer att bedrivas mellan 26 – 7 juli 2017
Sista anmälningsdag 20 juni

Så ansöker du

Går du på kommunal skola kan du anmäla dig via vårt digitala formulär. Se länk i menyn ute till höger.

Går du på friskolan kan du kan anmäla dig via blanketten i menyn ute till höger.  Skicka in blanketten enligt instruktionerna. Blanketten finns också att hämta på din hemskola. Du kan även lämna blanketten till din lärare.

Du som läser Lovskola ska skriva under och lämna in den andra blanketten som finns i menyn ute till höger, och den innebär att du godkänner att vi använder dina personuppgifter. De uppgifter vi behöver är ditt namn, personnummer, årskurs, lästa ämnen samt antal genomförda dagar eller veckor i lovskola. Dessa uppgifter lämnas sedan vidare till Skolverket. Detta görs för att kunna få bidrag som gör det möjligt för oss att erbjuda undervisning under skollov.

Ifylld blankett skickas till:

Charlott Swärdh
Lyckeby kunskapscentrum
Videvägen 10
371 63 Lyckeby
Telefon: 0455-30 38 25

E-post: This is an email address

    

Hur fungerar det?

Lovskolan bygger på elevens studieplan som den ordinarie hemskolan har gjort och utgår från läroplanens mål och riktlinjer. Under lovet får du som elev hjälp med ditt skolarbete av en personlig pedagog. Du arbetar i en liten grupp tillsammans med andra elever som behöver liknande stöd. Ni provar olika arbetssätt och hjälps åt att lägga upp undervisningen.

Under Lovskolan kan eleven läsa flera ämnen om det behövs. Varje dag motsvarar ungefär en veckas undervisning i ämnet under en termin. Eleven får visa sina färdigheter genom prov, uppsats, muntlig framställning med mera. Vid bedömning följs kunskapskrav i kursplanen.

Vad behöver jag ha med mig?

Du som elev ska ha med dig en arbetsplanering skriven av din ordinarie lärare samt material från din hemskola. Skrivmaterial får du på plats.

Om undervisningen

Undervisningen sker mellan klockan 08.00-12.00. Efter klockan 12 finns ansvarig och pedagoger på plats ytterligare en stund. Support- och sommarskolans verksamhet är frivillig och kostnadsfri. Det som krävs av dig som läser är närvaro, arbete och motivation.

Var finns Lovskolan?

Lovskolan finns på Lyckeby kunskapscentrum i Karlskrona. Skolan bjuder på mellanmål och står för bussbiljetter.


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-03-29
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Lovskola/