Logga för utskrift

Cykla för Karlskrona i Cykelkampen

Publicerad 26 april 2017 15:17 | Uppdaterad 26 april 2017 15:22
1 maj är det åter igen dags för Cykelkampen. Tävlingen går ut på att cykla så mycket som möjligt under maj månad och är en tävling mellan Europas städer om att bli bästa cykelstaden. Förra året kom Karlskrona på sjunde plats av de 52 deltagande städerna – i år siktar vi högre.

Du deltar genom att ladda hem appen Naviki som sedan mäter dina cykelresor. Du kan börja när du vill under maj månad. Tävlingen är helt gratis och alla kan vara med och delta, oavsett om du cyklar till jobbet, skolan, affären eller till träningen. Varje gång du ger dig ut och cyklar startar du appen som sedan mäter och laddar upp din cykeltur. Har du inte smartphone går det även att lägga in resorna manuellt på Cykelkampens hemsida. Endast resor inom kommunen räknas och sportaktiviteter på cykel räknas inte.

- Det är andra året som Karlskrona är med i tävlingen. Förra året engagerade tävlingen många Karlskronabor men i år hoppas vi att vi får med ännu fler. Vi siktar såklart på att nå ännu högre i resultatlistan i år, kom ihåg att varje liten kilometer räknas, säger Therese Aldinge som är kommunens koordinator för Cykelkampen.

Bilda lag

Inom Karlskronalaget går det även att bilda egna lag, om man vill utmana andra arbetsplatser eller vänner. Du bildar lag genom att mejla namnet på ditt lag till This is an email address. Då kommer laget registreras av Karlskrona kommuns koordinator och därefter finnas tillgängligt för dig att välja i appen Naviki.

Priser till de som cyklat längst i Karlskrona

Det lag som under tävlingen har cyklat längst i snitt per deltagare samt det lag som cyklat flest kilometer totalt vinner pris. Det gör även de tre deltagare som sammanlagt cyklat längst under tävlingen. Alla deltagare som cyklat minst 20 kilometer under tävlingen är med i utlottningen av 10 presentkort hos Karlskrona City.

Läs mer och anmäl dig till Karlskronas lag idag på karlskrona.se/cykel.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-04-26
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Bostad--miljo/Aktuellt-inom-Bostad--Miljo/Cykla-for-Karlskrona-i-Cykelkampen/