Logga för utskrift

Hyra ut bostad

Karlskrona kommun växer och behovet av bostäder är stort på flera håll. Nu söker vi bostäder för människor som är i behov av hjälp in på bostadsmarknaden. Det kan till exempel gälla studenter, nyanlända eller människor som av olika anledningar behöver stöd.

Vilka bostäder behövs?

De bostäder som det är störst behov av är hyreslägenheter för permanent uthyrning med exempelvis ett, två eller tre rum. Men även mer tillfälliga lägenheter som kan hyras ut under minst sex månader. Bostaden ska ha kök (eller kokvrå), toalett, dusch samt egen ingång. Bostaden ska ligga i Karlskrona kommun och max en kilometer från kollektivtrafik.

Om det är så att du har ett rum, en källarvåning eller friggebod som finns ledigt för en student att flytta in i så kan du kontakta Studentkåren på BTH. Du hittar mer information via länken till höger.

Om avtalet

I de fall det behövs kan Karlskrona kommun ansvara för kontraktet under de första tolv månaderna. Hyran för bostaden ska vara marknadsmässig, det vill säga rimlig och gå att jämföra med hyror för liknande bostäder i ett liknande område.

Karlskrona kommun ser dessutom till att hyresgästen får en introduktion och kommer till rätta i bostaden. Och i de fall det behövs ser Karlskrona kommun till att det finns tolk. Vilka behov och möjligheter som finns i det specifika fallet diskuteras i samband med uthyrningen.

Skicka in en anmälan

Du kan nu via en självservicetjänst anmäla om du har en ledig bostad att hyra ut.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-01-16
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Bostad--miljo/Boende/Hitta-bostad/Hyra-ut-bostad/