Logga för utskrift

Föräldrasupporten

Upplever du oro kring ditt barn och känner dig otillräcklig som förälder? Med föräldrasupporten får du vägledning kring utmaningar du möter som förälder i vardagen. Kostnadsfria samtal med rådgivning för vuxna med barn upp till 20 år. Du får rådgivning på telefon eller bokar besökstid vid föräldrasupportens mottagning genom att ringa vardagar måndag-torsdag mellan klockan 13.00–15.00. Eller skicka en e-post så blir du kontaktad av föräldrasupporten.

En vägledande hand

Tillsammans med föräldrasupporten utvecklar och stärker du dig i din föräldraroll för att bemöta ditt barn. De allra flesta föräldrar är dagligen i situationer där konflikt med barn uppstår. Små som stora. Det kan vara allt ifrån oro kring ditt barns beteende – som svårt att nå fram eller bemöta aggression, eller bråk med tonåringar som inte kommer hem på nätterna eller inte kommer iväg till skolan. Med föräldrasupporten kan du tala om allt. Om hur du bäst skulle vilja bemöta ditt barn.

”Är tre timmar lagom datortid? Hur mycket tid är det rimligt att en tonåring tillbringar vid datorn? För cirka ett halvår sedan pratade vi om vad som var okej. Jag gick med på 3 tim/dag, men då gick han i 6:an. Nu har han börjat högstadiet och har mer läxor och längre dagar.”

”Mitt barn sover inte på nätterna! Min 2-åring vaknar ofta på nätterna, klänger, skriker och kräver min uppmärksamhet. Jag blir så frustrerad när jag inte får sova. Jag orkar snart inte längre. Hur ska jag få mitt barn att sova?”

”Hjälp, vår dotter blir arg för allt. Ibland blir vi så frustrerade över vår dotter. Det spelar inte någon roll vad vi gör. Så fort det inte passar henne så blir hon arg. Vi kan inte säga till henne utan att hon misstolkar och direkt går i försvarsställning."

 

Ett samtal med föräldrasupporten kan ge positiv effekt med olika hjälpmedel.
Hur kan jag som förälder:
- förklara något så att barnet förstår
- lyssna aktivt utan att kritisera
- våga be om hjälp för att hantera konflikten med barnet

 

 

Samtal med rådgivning

Rådgivningen görs via telefon eller ett bokat besök. Du kan kostnadsfritt få upp till fem samtalstillfällen. Du väljer själv om samtalen ska ske på telefon eller hos föräldrasupportens mottagning. Inför samtalet behöver du inte förbereda dig. Allt som sägs är sekretessbelagt och ingen dokumentation görs.
Samtal med föräldrasupporten kan vara ett första steg, behövs mer stöd får du hjälp vidare.

 

Läs mer

Du är inte ensam. Det finns många föräldrar som möter liknande problem och känner samma frustration. Här är några länkar som kan vara behjälpliga.

Fältgruppen, hjälper ungdomar att undvika missbruk, kriminalitet eller annat nedbrytande beteende. Läs mer

Tryggt föräldraskap – om att hantera konflikter med barn. Läs mer, Rädda Barnen 

 

Kontakta föräldrasupporten

Telefon: 0455-30 46 90, måndag-torsdag, klockan 13.00 - 15.00
E-post: This is an email address 
Föräldrasupportens mottagning vid tidsbokning: Mejeristvägen 3, 371 45, Karlskrona

Orosanmälan för barn- och ungdom

Utanför föräldrasupportens telefontider kontaktar du barn- och ungdomsavdelningens mottagning. Hit kan du ringa för att göra en orosanmälan eller ansökan om hjälp rörande barn och ungdom.
Telefon: 0455-30 43 09

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-11-01
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Familj--omsorg/Familj-barn-ungdom/Foraldrasupporten/