Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Själ & Hjärta

Själ & Hjärta

Alla behöver ibland någon att prata med. Här visar vi dig vägen till bra kontakter dit du kan vända dig för råd och stöd i olika frågor.

För dig med funktionsnedsättning

Om du har en funktionsnedsättning kan du ha rätt att få stöd och service för att ha möjlighet att leva som andra och kunna delta aktivt i samhället. Din nedsättning kan vara på grund av sjukdom eller skada som är fysisk, psykisk eller intellektuell eller en kombination av alla tre.

Karlskrona kommun vill erbjuda dig ett individuellt anpassat stöd utifrån dina förutsättningar och behov. Via länken nedan hittar du information om vilken hjälp du kan få och du hittar också vårt stora utbud av aktiviteter

Stöd och service för dig med funktionsnedsättning 

Är du orolig?

Använder du droger eller känner du någon kompis som gör det?
Kontakta Andreas Sjöstrand, Socialförvaltningens Mottagningsteam på telefon 0455-30 42 94 om du har frågor eller vill prata med någon vuxen om detta.


Klamydiatest på nätet

Alla över 15 år som är folkbokförda i Blekinge kan beställa gratis klamydiatest på nätet. Testet är diskret utan synlig avsändare och man får svar direkt på internet inom några dagar. Du kan testa dig så ofta du vill.
Klamydia är den vanligaste könssjukdomen hos både killar och tjejer. Det går alltid att bli frisk från en klamydiainfektion, men om man väntar för länge med behandling så kan det få svåra konsekvenser. Om du misstänker att du är smittad - tveka inte! Beställ ett test NU!

Beställ ett gratis klamydiatest direkt via landstingets webbplats

Har du blivit oschysst behandlad på nätet?

Datainspektionen är en statlig myndighet som arbetar för att se till att inte vem som helst får göra vad som helst med dina personuppgifter. Nu har de skapat en ny webbplats för dig som känner att du blivit oschysst behandlad på Internet. Här får du råd om vad du kan göra för att lösa problemet.

Webbplatsen kränkt.se, har du blivit oschysst behandlad på nätet?
 

Ungdomsmottagningen

Om du är kille eller tjej och funderar över tillvaron eller vill ha hjälp med preventivmedel kan du vända dig till landsingets ungdomsmottagningen. Här kan du träffa en barnmorska, samtalsterapeut, läkare eller socialarbetare. Det kostar inget att besöka ungdomsmottagningen och de som arbetar här har tystnadsplikt. Har du några funderingar eller frågor, tveka inte att ställa dem till de som jobbar på ungdomsmottagningen.

Ungdomsmottagningen, Landstingets webbplats


De gröna jackorna...

…är tillför att du ska känna igen personal från Fältgruppen! Socialförvaltningens Fältgrupp arbetar för att ungdomar upp till 18 år inte ska hamna i missbruk, kriminalitet eller annat nedbrytande beteende. Vi arbetar för att ge råd och stöd till er ungdomar och till era föräldrar.

Mer information om Fältgruppen

Kamratstödjare för hjälp mot mobbing finner du på din skola

Två elever i år 3-9 utses till kamratstödjare på varje skola. Kamratstödjarna fungerar som extra ögon och öron på skolan och kan då snabbt upptäcka om någonting inte fungerar. Ta hjälp av kamratstödjarna på din skola.

 


 

Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, Tfn 0455-30 30 00, Fax 0455-30 30 30, This is an email address Ungdomskontakter: This is an email address

Sidan uppdaterad: 2017-04-25
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/For-dig-som-ar/Ung-i-Karlskrona/Sjal-o-hjarta/