Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nu kan föreningar och ideella organisationer i Karlskrona ko...

Nu kan föreningar och ideella organisationer i Karlskrona kommun söka bidrag för lovaktiviteter

Publicerad 2 mars 2018 11:36 | Uppdaterad 2 mars 2018 12:00
Lovaktiviteterna ska rikta sig till barn och unga i åldrarna 6-15 år och vara kostnadsfria. Bidrag kan sökas för vårens ”klämdagar”, påsklov, sommarlov, höstlov och jullov. Maxbeloppet per ansökan som kan beviljas är 30 000 kronor.

Förutom att vara kostnadsfria ska aktiviteterna uppmana till att både flickor och pojkar deltar samt att främja integration genom att skapa kontakter mellan barn med olika social bakgrund.

- Efter förra sommarens lyckade föreningsinsatser med aktiviteter för barn och unga kan vi åter erbjuda föreningar och organisationer att söka lovbidrag. Föreningslivet är viktigt för att barn och unga ska få möjlighet till meningsfulla aktiviteter under loven, säger Jonas Sandström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Nytt för i år är att vi nu vill erbjuda kostnadsfria aktiviteter under alla skollov, fortsätter Jonas Sandström.

Vem kan ansöka om lovbidrag?
Under hela 2018 kan godkända föreningar och ideella organisationer inom kultur, idrott och fritid i Karlskrona kommun söka lovbidrag. Maxbeloppet som en förening kan söka är 30 000 kronor per projekt.

Hur går ansökan till?
Ansökan görs för en period i taget på karlskrona.se/lovbidrag. Ansökningarna hanteras efter sista ansökningsdag.

Nu är det dags att söka bidrag för aktiviteter till påsklovet (vecka 14), valborgsmässoafton (30 april) och Kristi himmelsfärdsdagen (10 maj). Sista ansökningsdag är den 15 mars.

Läs mer och ansök om lovbidrag      

Om lovbidraget
Karlskrona kommun har sökt stadsbidrag från Socialstyrelsen för totalt 3,4 miljoner kronor, där 1 miljon kronor ska fördelas ut till godkända föreningar och ideella organisationer i kommunen. Resterande medel kommer fördelas inom kommunens verksamheter med aktiviteter riktade till barn och unga.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2018-03-15
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nu-kan-foreningar-och-ideella-organisationer-i-Karlskrona-kommun-soka-bidrag-for-lovaktiviteter/