Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nya lägenheter presenteras på Boläge

Nya lägenheter presenteras på Boläge

Publicerad 28 juli 2017 08:47 | Uppdaterad 28 juli 2017 10:00
Torsdagen den 3 augusti arrangeras Boläge för andra året i rad på Dockside i Karlskrona. Boläge presenterar åter igen ett fullspäckat program för alla som är intresserade av bostäder och stadsutveckling.

Dagen bjuder på presentationer av nya lägenhetsprojekt mixat med föredrag om arkitektur. Alla är välkomna att komma och lyssna på utvecklingen i Karlskrona och ställa sina frågor. Det är fritt inträde och möjlighet till drop-in under hela dagen.

- Boläge i Karlskrona är ett arrangemang där vi på ett samlat sätt kan berätta om våra planer i centrala Karlskrona – samtidigt som vi vill bjuda besökarna på inspiration kring arkitektur och byggnation, säger Eleonor Karlsson, utvecklingschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Årets tema

Det övergripande temat för årets Boläge är Titta, här byggs det nya lägenheter. Elva aktuella projekt kommer att presenteras. Garvaren och Barken på Pantarholmen, Kilströmskaj, Kungsbron och Krutviken. Lägg därtill nya bostäder i kvarteren Lagerstråle, Reval, Von Gerdten, Skantze, Ankarcrona samt på Gräsvik.

- Boläge fick en drömstart förra året med fullsatta presentationer så vi vet att det finns ett stort intresse för nybyggnation bland Karlskronaborna. Flera av lägenhetsprojekten som visades upp i fjol håller nu på att förverkligas. Det här är en temperaturmätare på att Karlskrona utvecklas och håller en hög attraktionsnivå, säger Hans Juhlin, chef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Programmet innehåller även föredrag om stadsutveckling med teman som Upplev nya Karlskrona på riktigt och Innovationer bygger världsarvet. Dessutom blir det en koll in under takåsarna i Karlskrona, med några smakprov på vindsvåningar som har byggts.

Dagen avslutas med ett föredrag av Björn Malmström, arkitekt på HMXW arkitekter i Stockholm och ansvarig bakom Marinmuseum och Ubåtshallen. Björns föredrag har temat Konsten att bygga kreativt i känsliga miljöer.

Boläge är öppet mellan klockan 10.30 - 16.00 den 3 augusti.

Mer info på www.karlskrona.se/bolage

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-07-28
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nya-lagenheter-presenteras-pa-Bolage/