Logga för utskrift

Försvunnen trottoar

Ämnet skapat av SV 2017-10-05 08:12

Hej,

Innan det nya huset på Stora Möllebacksgränd 3 byggdes fanns här en trottoar längs med gatan på vänstersidan om man går uppför Stora Möllebacksgränd från Ronnebygatan (runt den dåvarande parkeringen). Nu är huset färdigt sedan flera månader, men trottoaren är fortfarande försvunnen. När kommer ni att återställa denna?

Utan trottoar är det en obehaglig trafiksituation både för gående och för de trafikanter som följer reglerna p.g.a. att så många bilister (och cyklister) ignorerar enkelriktningen på detta gatuavsnitt. Jag passerar här de flesta vardagsmorgnar och sena eftermiddagar och senast idag på morgonen ser jag en bilist köra ut ur garaget på norra sidan av det nybyggda huset, svänga höger och direkt passera förbudsskyltarna och köra mot enkelriktningen. När jag passerat och kommit ner på trottoaren som löper med Lindexhuset (där det för övrigt nästan alltid står bilar parkerade, så även idag), så kommer nästa bilist nerför backen mot enkelriktningen.

Detta händer alltså väldigt ofta och som gående har man ingenstans att ta vägen nu när trottoar saknas, samt dålig sikt eftersom man förstås inte ser något runt hörnan på huset (före det att huset byggdes var det också många som körde mot enkelriktningen, men som gående befann man sig då ofta på trottoaren och som bilist hade man bättre sikt).

Vänliga hälsningar
Nästan-överkörd

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-10-06
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Forsvunnen-trottoar/