Logga för utskrift

Hoglandspark

Ämnet skapat av Kia 2017-04-09 14:04

Jag vet inte vem det var som kom på den briljante idén om att ta ner cykel förbudet i parken. Det finns som alla vet en br cykelbana runt parken. Att jag skriver detta inlägget är att jag ett flertalet gånger hållt på att bli påkörd bakifrån av cyklister och det är inte barn som cyklar i parken utan buxba som inte har det minsta cykelvett alls, de vet inte ens vad en ringklocka är och hur man använder den. 

Nej tillbaks med cykelförbud genom och i parken innan en allvarlig olycka inträff. 

/Kia 😡

 


Cyklist

Inlägget gjordes 2017-07-15 12:22

De där cykelbanor runt parken är i själva verket en cykelbana. Eller var. Men så struntade gående i att det var just en cykelbana och gick på den och fräste åt dem som försökte cykla där. 

Dessutom så funkade det inte med parkering på en sida och parkeringsbilljetautomat på den andra av cykelbanan. Bilägare korsade cykelvägen konstant för att få en biljett. Kändes absolut inte så säkert. 

De gående är däremot i parken bara den tiden på året när det är fint och tort.  På vintern var det knappt någon som gick där.  Kanske en temporär begränsning skulle funka men annars tycker att det kändes mycket säkrare att cykla i parken än på den s.k. Cykelbanan bredvid 

Karl

Inlägget gjordes 2017-07-06 10:32

Men...Så folk struntade i det förbudet och då beslöt man att " ja...dom har nog rätt" ? Låter ju väldigt märkligt. Jag tänker att anledningen till att det infördes från början säkerligen finns kvar oh bara för att ett fåtal personen cyklar där ändå så bör man kanske se till det ursprungliga skälet och ha det kvar? Så kan man ju inte resonera. Att bara för att ett fåtal personer gjorde det så beslöt vi oss för att sanktionera det. Tänk om man skulle tänka så kring allt - plötsligt börjar bilar köra i parken men om många gör det så är det okej? Märkligr beslut.

Rikard Andersson

Inlägget gjordes 2017-05-09 15:13

Det fungerar inte med cyckling i Parken. De har förstört gräsmattorna. Samt så hör det inte till att cyckla i en parl, särkilt när det finns cyckelbanor runtom parken. 

Therese Aldinge

Inlägget gjordes 2017-04-10 11:04

Hej Kia

Jag beklagar att du råkat ut för personer som inte visar hänsyn till dig som gående. När det var cykelförbud så cyklade man där ändå och då togs beslutet att tillåta cykling i parken. Efter det har en utvärdering gjorts för att följa upp hur det fungerar. Bedömningen är att det fungerar bra och till sommaren görs ytterligare en utvärdering för att följa upp detta. Jag hoppas att alla trafikanter visar varandra hänsyn i parken i fortsättningen.

Therese, projektplanerare


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-07-15
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Hoglandspark/