Logga för utskrift

Karl XI

Ämnet skapat av Limpan 2016-12-17 08:33

Läser med glädje i dagens BLT att Gamla Carlskrona inte gett upp kampen för att rädda vårt vackra torg. Vi måste nog alla hjälpa till att påverka för att stoppa detta vansinne. Finns det någon som vill ha denna förändring? Ja de som styr vår stad. Dags att lyssna på medborgarna nu. Lägg ner projektet. Sätt bänkar runt hela planteringen, gärna med små bord emellan. Att sitta i en stentrappa kan man ju göra runt om hela torget.STOPPA PROJEKTET!!!!!


Limpan

Inlägget gjordes 2017-01-18 10:01

Jag vill hålla det här ämnet levande så länge det kan påverka våra beslutsfattare.

Hatten av för Gamla Carlskrona som kämpar mot övergreppet på torget. Jag har inte träffat någon som verkar gilla planerna med den meningslösa trappan. Jag har inget emot förändringar, det är ju ett måste, Men detta övergrepp på vårt torg?????? Vi är för flata i Sverige. Hjälp till att stoppa projektet. Fackeltåg, manifestationer? Eller kedja fast oss vid statyn? Det sista var ett skämt. STOPPA PROJEKTET

 

Andersson

Inlägget gjordes 2017-01-09 18:54

Föreningen Gamla Carlscrona har definitvt ett oproportionellt för stort inflytande i kommunen. Jag är inte förvånad att de motsäger sig förändringen av torget, och man kan tycka vad man vill om stentrappor (själv är jag för) men huvudsaken är att bilarna försvinner. I lördags eftermiddag så var torget fullt av bilar (utanför markerade platser), detta samtidigt som närmsta parkeringshus var ledigt - varför?!

För övrigt anser jag att det bästa som hänt den här staden de senaste åren är Ristorgstrappan och att man infört gatsopning varje vecka.

Marianne

Inlägget gjordes 2017-01-05 15:55

Hur kan man tro att folk, i synnerhet lite äldre, vill sitta på en smutsig och kall stentrappa?? Har någon ansvarig tänkt på risken för klotter på statyns sockel, när man kan komma precis intill? Har man glömt incidenten när något ljushuvud i kommunen placerade en trappa intill statyn med påföljd att svärdet försvann? Det blev dyrt att ersätta; naturligtvis på skattebetalarnas bekostnad. Det är absolut inget fel på gräs och planteringar runt statyn och det är bara bra, att det finns lite avstånd. Varför måste man komma precis intill statyn; den ses ju bäst på avstånd.

Att hugga in personers namn i trappan är en idé, som borde skrotas omedelbart, eftersom detta inte hör hemma alls intill statyn av Karl XI och de har heller inget symbolvärde för världsarvet.  Vilka urvalskriterier har man haft för denna brokiga samling? Där finns flera personer med tvivelaktigt rykte och man undrar vad dessa har uträttat för Karlskrona. Det hela är pinsamt och löjeväckande.

Magnus Carlsson

Inlägget gjordes 2016-12-26 21:49

Och när får egentligen invånarna rösta om det hela? Det enda som har setts är nån tävling om några namn på några stenplattor?

En så här stor förändring i stadsmiljön borde ju man få rösta om kan man tycka men inte ett ljud om det. Inte bara bli beslutat efter ett par politikers våta drömmar med uppenbart för mycket pengar i fickan.

Limpan

Inlägget gjordes 2016-12-20 21:34

Ja du Margareta, tycker du det är så konstigt att bara missnöjda hör av sig? Dom som är nöjda får ju som dom vill, eller? Liv på Spanska Trappan, javisst, åtminstone i norra delen mot korvkiosken. Är du nöjd med din tanke att staun fortfarande kunde varit en jordbruksfastighet? Ingen komentar till det.

LÄGG NER PROJEKTET!

Margareta

Inlägget gjordes 2016-12-20 10:06

Följer också debatten om kungastatyn och dess utformning. Det är ju som vanligt, bara de som är emot som hörs, åsikter att det är en bra idé finns ju givetvis också hos oss medborgare... Jag tycker till exempel att Spanska trappan är oerhört trevlig och full av liv! Blev hur bra som helst. Det tycker uppenbarligen inte alla, men svårt att göra alla nöjda i en stad med nästan 70 000 invånare. 

Har  aldrig förstått vitsen med att ha en grön plätt som ingen vågar beträda på Stortorget... Jag tror starkt på idén med en sittvänlig stentrappa runt statyn. Torget är redan en "stenöken" som det kallats, för det är ett torg - inte en park!

Skulle varje projekt stött som stött på motstånd stoppas skulle vi fortfarande ha en jordbruksfastighet på Trossö, men ja grönt hade det varit. Nä det kommer nog bli bra till slut när alla gnällt färdigt och kompromisser gjorts.

//Maggan

anno2069

Inlägget gjordes 2016-12-20 08:15

Kan inte heller förstå varför man vill ta bort den gröna plätt som finns mitt på det enorma stentorget

Tänk om och gör rätt


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-01-18
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Karl-XI/