Logga för utskrift

Ny busshållplats mellan Battsam/västra mark och Bergåsa station

Ämnet skapat av Bergåsa/västra mark 2018-03-01 23:13

Jag har länge förvånats över hur man missat ett stort behov av en busshållsplats vid Battsam eller korsningen sunnavägen/Studentgatan vid ombyggnationen av Bergåsa korsning/station och därav omläggningen av bussar.

Man önskar att flest möjligt åker kollektivt men att se till att barn, ungdomar och vuxna har en busshållplats nära Battsam/västra mark så man lätt kommer sig till idrottsstadion eller närliggande populära terräng är helt missat. Det är väldigt långt att gå från Frukthuset/Bergåsa station för att ta sig dit. Många bor även bak på Bergåsa och Västra mark och i brist på hållplats lite närmare så blir de flesta körda eller kör själva. 

Det som är svårt att förstå är att det faktiskt går bussar förbi där utan möjlighet att stanna och hade det funnits en hållplats där så hade fler åkt kollektivt. 

Är detta något som kan vara intressant att se på framöver? 

Står det någon där så kan bussen stanna och om inte så  kan den fortsätta på sin färd och det kan inte utgöra så många sekunder och förstöra tidplanen?

Vid Sunnavägen/studentgatan har man valt att sätta upp en parkeringsskylt på en tidigare hållplats och förstöra sikten för den som försöker ta sig ut på sunnavägen.

Titta gärna på detta.

 


Kommunikationsavdelningen

Inlägget gjordes 2018-03-02 08:23

Hej!

Det är Blekingetrafiken som står för kollektivtrefiken i stan. Du kan skicka dina synpunkter till dem på https://www.blekingetrafiken.se/kundservice/

Vänliga hälsningar
Sofia Linge, kommunikatör


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2018-03-02
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Ny-busshallplats-mellan-Battsamvastra-mark-och-Bergasa-station/