Logga för utskrift

Parkerings brist i city!!!!

Ämnet skapat av J O 2017-05-11 15:48

varför löses inte problemet med parkeringar för oss boende i stan? Pratats om länge nu... fundera helt ärligt på att flytta från stan då det är sjukt irriterande att det i princip aldrig finns parkeringar i city dagtid, knappt kvällstid heller! Skamligt tycker jag! Vill ni driva ut folket från stan? 

Dessutom dra kommunen in en hel del pengar på parkeringsböter... säger inte att det är fel att ge parkeringsböter men inte konstigt med tanke på att folk inte kan parkera i stan. Både städdagar och alldelles för många bilar till för få platser ställer till problem... ingen svår matematik att räkna ut! 

butikerna i stan kommer dessutom dö ut nör folk väljer att handla på ställen ex amiralen där det både är gratis med parkering och det finns platser! Så ta tag i problemet!!!! 


M J

Inlägget gjordes 2017-05-16 16:19

Håller verkligen inte med er ovanstånde. Parkering är ett problem och p-huset är inte tillgängliga 24-7.

Ingen som heller har sagt att man parera så nära sitt "mål" som möjligt. Finns många gånger man få parkera på andra sidan stan och gå. Men man ska väl åtminstonde kunna ta sig hem? Dvs. att behöva parkera på ute på blå port om man bo i city är det nog inte många som har tid till. dvs. det tar en stund att gp tll sin bil i så fall... Parkering i city för boende och besökande är ett problem. Hela hamnen tas ju upp av de som jobbar i stan tillexempel...

E M

Inlägget gjordes 2017-05-12 22:52

Det här med parkeringsfrågan verkar gäcka många karlskronabor. 

Men vad är problemet egentligen?  Vi har faktiskt flera parkeringshus som aldrig är fulla!

Jag tror att det bara handlar om bekvämlighet och att det är lätt att gnälla när man inte kan parkera så nära sitt mål som möjligt.

Hur gör folk när man besöker andra städer av samma storlek?? Eller undviker man stadskärnan då? Akeo

Inlägget gjordes 2017-05-11 22:14

Du har nog fått om bakfoten att det är en kommunal uppgift att lösa ditt behov av bilparkering där du bor. Det får du lösa själv, och det är bara att höra med din fastighetsägare, eller ta kontakt med ägarna till något av de parkeringshus som finns i centrum. Under hösten kommer kommunen att höja avgiften för gatuparkering vilket kommer att göra det mer fördelaktigt att parkera på andra platser, exempelvis i något parkeringshus. 

Amiralens köpcentrum går för övrigt väldigt dåligt - detta trots gratis parkering. COOP lade ner för 2 år sedan och den lokalen har stått tom lika länge. Även längs Järavägen är 3 av 5 lokaler tomma, och det har de varit länge. 

Nej, det enda sättet att få centrala Karlskrona att utvecklas är att minska den markyta som bilparkering tar. Bilparkering skapar ogästvänliga miljöer som skrämmer bort kunder samtidigt som den ger dålig boendemiljö för barn och vuxna. Fler boende i centrum, och färre bilar, ger ett livskraftigare centrum. Folk lockar folk. 

Bosse Bildoktor

Inlägget gjordes 2017-05-11 17:19

Hej!

 

Det är inte brist på platser i centrum av Karlskrona, platser finns men kanske inte alltid precis utanför sitt egna hus. Fler och fler vill bo i centrala delarna av staden och då får man aceptera att gå lite längre till sin parkering. (Många som bor i staden behöver egentligen ingen bil). Har aldrig sett parkeringshuset urmakaren full, väldigt sällan någon bil står alls på de översta planen. Varför vill ingen parkera i parkeringshus?

Att butikerna i centrum läggs ner/ flyttar har inte med parkeringar att göra. Till stora delar har det ihop med förändrade inköpsbeetende, men köp på internet och digitalisering där man har lättare att finna hjälp/ service över nätet. Även folks förändrade inställning till köp och lathet (orkar inte gå till flera butiker utan handlar hellre i köplador) har med att butiker flyttar. Stöd lokala småbutiker.

Inse istället att vi har en väldigt vacker stad och begrunda möjighet att gå lite längre till parkering.


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-16
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Parkerings-brist-i-city/