Logga för utskrift

Parkeringsplatsen Tallvägen Västra Mark

Ämnet skapat av Magnus 2017-04-26 11:29

På denna lilla parkering har det nu satts upp ett 10 tal stolpar med P skyltar helt i onödan. Varför förfula området på detta vis. Folk som ser alla skyltar skrattar och säger att det måste vara nytt rekord med så många P skyltar på en så liten yta.
Efter att parkeringsplatserna markerades med linjer för 10 – 15 år sedan så har besökare parkerat så att ytan har kunnat utnyttjas bättre. Problemet har varit de bilar som klämt in sig vid sidan om.
Det hade väl räckt med en ny P skylt med tillägget ”Endast på markerade platser” och sedan bättrat på befintliga linjer och kompletterat med spärrlinjer där 4 km spåret passerar.
Det verkar som det finns hur mycket pengar som helst till nya trafikskyltar i stan. Lägg pengarna där de verkligen behövs i stället.
Området ser dessutom väldigt ovårdat ut. Vad ska publik till FK Karlskrona, KA2 IF, motionärer med flera mötas av för syn när de kommer. Området behöver snyggas till ordentligt. Ett antal stockar har nu legat där i flera år så det börjat växa gräs på dem. Träd har kapats 1 m över marken och har slängts tillsammans med ris runt parkeringsplatsens sidor och vid infarten till C planen. Röj upp ordentligt och sluta använda området som uppläggningsplats för ris och stockar vilket har medfört att folk dumpar allt från löv till sopor och byggavfall.

Magnus


Kommunikationsavdelningen

Inlägget gjordes 2017-05-10 09:22

För att ge svar på några av frågorna:

Vid fotbollsmatchen i söndags var det kommunen, tillsammans med arrangören och räddningstjänsten, som ansvarade för det tillfälliga skyltarna.

Det var kommunen som satte uppe dem enligt den lokala trafikföreskriften 1080-2017:232.

Anledningen var för att kunna garantera besökarnas säkerhet genom att se till att det finns godkända utrymningsvägar. Samma sak kommer att göras vid samtliga av FKK:s matcher på Västra Mark.

Är det felskyltat så går det inte att få böter.

Claes Hedberg

Inlägget gjordes 2017-05-07 14:54

Jag blev just hotad till böter av personer antagligen anknutna till fotbollsmatchenen idag söndag7 maj om jag stod kvar på min gata där jag i normala fall brukar stå. 
Kan kommunen vara vänlig och svara på dessa frågor: 

1. Tala om för oss om det är kommunen som ligger bakom detta.

2. Om det är kommunen, hänvisa till det beslut som ligger bakom uppställandet av dessa skyltar.

3. Om det är kommunen, på vilka regler och förordningar som beslutet har grundats på.

Ett exempel på vad som kan hända.
De stoppförbudsskyltar som står där just idag söndag 7 maj sattes upp i fredags, komiskt nog med lappar på att de gällde söndagen 7/9 kl 13-19. Om jag hade varit bortrest från torsdag fram till måndag, hade jag då fått böta ?

X

Inlägget gjordes 2017-05-05 13:58

Jag vill bygga på Magnus insändare, som jag för övrigt, tycker är utmärkt, med en närliggande fråga:

Vad vill kommunen göra med grusplanen?

Fotboll på grus är en snart bortglömd historia, jag anser att antingen görs där parkeringsplatser för Västra Marks IP, eller gör den till en konstgräsplan. Att inte göra något är inget bra alternativ.

 


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-10
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Parkeringsplatsen-Tallvagen-Vastra-Mark/