Logga för utskrift

Vårsopning på gator/ cykelbanor

Ämnet skapat av Sven Grus 2017-03-03 12:48

Hej!

Nu är våren här (iaf enligt SMHI), när börjar ni sopa undan all grus på främst cykelbanorna så man kan börja cykla igen? 

Hittar inget schema eller turordning på er hemsida. 

Tack på förhand! 


Henrik

Inlägget gjordes 2017-04-10 14:08

Får instämma med flera föregående talare, det är inte alls bra att man ska vänta till senast vecka 22 för att få bort gruset. På vår villagata i Bastasjö ligger det stora högar med stenkross eller vad det nu är och vi vågar knappt låta barnen vara ute och cykla då det är väldigt lätt att halka. kan bara vädja att man börjar sopa tidigare nästa år, det är inte ok att vänta till försommaren för att bli av med eländet.

Tobias

Inlägget gjordes 2017-04-01 19:46

Kan bara hålla med om föregående talares åsikter. Det är helt förkastligt att dom sista områderna inte sopas förrän runt v. 21-23. Som vädret är nu borde kommunen omgående, och ja, jag menar verkligen omgående sopa upp gruset. Finns ingen anledning att vänta!!

Bengt

Inlägget gjordes 2017-03-30 16:20

Jag bor på en mindre gata i centrala Lyckeby. Det grus som spreds ut i vinter upplever jag som helt annorlunda än tidigare år. Dels att det spreds stora mängder som nu ligger nästan i drivor, onödigt mycket kan jag tycka, men också storleken på gruskornen är i mina ögon betydligt större än under tidigare år, vilket gör att det blir som att glida på kullager med fötter eller hjul.

Det kommer att resultera i att folk ramlar eller cyklar kull, alla har ju inte cykelbanor som sopats eller ens trottoarer, utan måste gå där bilarna kör, vilka nästan alltid oförskyllt startar sina resor med ett grussprut, hur försiktig man än är med gaspedalen.

Det måste sopas betydligt snabbare än planerat. Tidigare år har man gjort det i början av maj/slutet av april, vad jag kan minnas, definitivt aldrig i juni. Då kan man ju nästan lika gärna låta det ligga till nästa halksäsong!!

Henrik

Inlägget gjordes 2017-03-30 08:46

Hej,

håller med föregående talare, V21-23 skall grusdrivorna sopas upp i Lyckeby, det är faktiskt inte ok och jag hoppas kommnen sätter in mer resurser. Gatan där vi bor på är mer eller mindre en grusväg nu och all form av skateboard åkning och lek är omöjlig att genomföra förrän gatorna är sopade. Barnen brukar vara ute för fullt nu med sina lekar men många av sakerna de kan göra får vänta tills gatan är sopad. Kan man slänga ut grus dagen innan snön smälter måste man även ha resurser att snabbt ta upp det, kanske ett sk I-lands problem, visst men ändå något som gör vår stad mindre attraktiv. Sluta släng ut grus i tid och otid, i normala villaområden utan stora backar behövs ingen grus, i synnerhet inte när snön smälter dagen efter grusbilen varit där..

Urban

Inlägget gjordes 2017-03-28 17:14

Vägdamm

Vad är det kommunen använt till vinterns halkbekämpning? Misstänker att det är bergkross. Har aldrig upplevt en så dammig gatu/vägmiljö som i år.  Använd naturgrus nästa säsong. 

Cyklist

Inlägget gjordes 2017-03-28 12:39

Kan det va så att kommunens sopschema avser bilvägarna i respektive område?

På min cykelväg mellan jobbet, som ligger på Trossö och hemmet i Spandelstorp är nästintill 100% (ca 9km) av vägarna redan fria från halkbekämpningsgrus.

Jag pendlar även på cykel under vintern och upplever inte gruset som specielt "farligt". Många gånger känns det tryggare än att cykla på en en grusad cykelväg snarare än på den spegelblanka isbana vägen är där man inte grusat. Man måste anpassa hastighet efter rådande omständigheter.

 

Micke

Inlägget gjordes 2017-03-28 09:01

Följer länken. Ser att Lyckeby ska sopas v 23. Det är vid MIDSOMMAR !!!!! Skämtar ni? Tycker gatukontoret så infernaliskt illa om fotgänare och cyklister, så ni till varje idiotiskt pris försöker förmå folk att köra bil istället? Sista snön var vecka 8. Det tog inte 15 veckor att sprida ut gruset. Att sprida ut gruset var inget resursproblem, så varför har ni inte resurer för att sopa undan faanskapet igen? Gruset är inget litet damm-problem, det är en TRAFIKFARA. Hade en lastbil spillt ut olja på gatan, så hade nog inte kommunen väntat 15 veckor med att åtgärda det. FÖRSTÅR ni inte att gruset är farligt?


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-04-10
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Varsopning-pa-gator-cykelbanor/