Logga för utskrift

Feriearbete

Vill du vara med och göra skillnad? Varje dag arbetar Karlskrona kommun med att utbilda barn och unga, hjälpa äldre och svaga i samhället och hålla rent och fint på gator och torg. Vi ordnar också aktiviteter för invånare, gör så att parkerna blommar, att turisterna trivs och att företag får den service de behöver.

Mer information om feriearbete 2017 kommer inom kort.

För att du ska få ett feriearbete måste du vara folkbokförd i Karlskrona kommun och du får inte ha haft feriejobb hos oss tidigare.

Du arbetar på ditt feriejobb i tre veckor. Du kan välja mellan flera olika perioder och arbetsområden. Bland annat feriejobb inom barnomsorg, vaktmästeri & städ, park & trädgård och turism & evenemang. Nytt för 2017 är också att du kan arbeta i sommarlovsbussen.

Barnomsorg

Tycker du det är roligt att jobba med barn och gillar nyfikna frågor? Då är detta något för dig. Du arbetar inom grundskola eller förskola. Du är tillsammans med barn och sköter även vardagssysslor som att duka, städa och plocka undan saker.

Karlskrona skärgårdsfest

Detta arbete är uppdelat i tre delar. Du är med och planerar inför skärgårdsfesten, delar ut information och affischer och hjälper till att bygga upp scenen. När skärgårdsfesten pågår kan du få jobba med artisterna på stortorget eller vara med barn i piratlandet. Efter skärgårdsfesten är slut får du vara med och packa ihop, städa och återställa allt.

Kök

Gillar du att baka och laga mat så är detta rätta jobbet för dig. I arbetsuppgifterna ingår köksarbeten som att baka, servera mat, städa och diska i något av kommunens kök. För att få arbeta i köken måste du ha fyllt 18 år.

Park & trädgård

Tycker du om att arbeta utomhus och med stor variation inom park och trädgård? Då passar detta jobbet dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att klippa gräs, kratta och rensa ogräs på någon av parkenhetens fina områden.

Hamnprojekt: Tycker du om att vara nära havet och uppleva hur det är i en fiskehamn? Gillar du när arbetsuppgifterna är självständiga med inriktning på byggnadsunderhåll? Då är ett feriearbete på hamnavdelningen något för dig. Du söker feriearbete på hamnavdelningen genom att välja park & trädgård.

Sommardans i Blekinge

Du får utveckla dig själv som dansare, uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge.

Här kan du läsa mer om Sommardans i Blekinge

Jobba i sommarlovsbussen

Sommarlovsbussen är en buss med aktiviteter för barn. Bussen kör på turné över hela Karlskrona kommun under sommarlovet och vid varje stopp skapas aktiviteter för barn och unga.

Under ditt feriearbete följer du med bussen och aktiverar barn som besöker den. Ni kan spela fotboll, plockepinn, rodda med teater och musik eller bara sitta ner och prata med barn och deras familjer.

Under sommaren kan det också bli grillkvällar med ungdomar där vi grillar korv och umgås.

Kan du ansiktsmåla eller göra ballongdjur? Då är det här jobbet något för dig. Men det är inget krav.

Har du egna idéer? Kanon. Då lyssnar vi på det och försöker hitta på roliga och olika saker längs vägen.

Jobba med frågor om barnkonventionen och tobak

Är du en person som vill skapa delaktighet bland ungdomar och öka kunskapen om barnrättsfrågan? Då är detta feriejobbet för dig.

Här deltar du i ett projekt där vi utifrån Barnkonventionen jobbar med att sprida information för att minska ungdomars tobaksanvändning.

Här kan du läsa mer om projektet.

I det här feriejobbet får du tillsammans med andra ungdomar ta eget ansvar och lära dig mer om vilken skada tobak kan göra och hur man kan jobba med att förebygga den skadan. Både i teori och praktik. Du kommer att få sprida dessa kunskaper till andra ungdomar i Karlskrona kommun.

Om du tilldelas feriejobb inom detta område kommer du även arbeta tre dagar under höstterminen 2017. Då kommer du tillsammans med andra ungdomar som arbetat med samma sak att informera elever och personal i högstadiet om vad ni lärt er.

Turism & evenemang

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med människor? Då är detta ett jobb för dig! Du behöver kunna tala svenska och engelska flytande. Ett stort plus är om du kan tala fler språk som polska och tyska. Du arbetar med frågor kring turism och jobbar tillsammans med turistbyrån. I arbetsuppgifterna kan du till exempel få göra enkätundersökningarna och dela ut information.

Vaktmästeri & städ

Lokalvård idag handlar inte bara om att gå omkring med mopp och dammtrasa. Du kommer även att få prova de olika momenten och de maskiner som vi använder oss av varje dag. I jobbet ingår att städa klassrum och andra arbetsuppgifter som ett vaktmästeri jobbar med. I detta arbete är det viktigt att ha bra skor och kläder.

Äldreomsorg

Detta är ett jobb för dig som tycker om att sprida glädje och jobba med människor. Du kommer att få läsa tidningen, spela spel eller sitter ner och pratar med de boende. Du kan också få hjälpa till med vardagssysslor som att bädda sängen, vattna blommor och städa.

Film från Karlskrona skärgårdsfest 2015


Sommardans i Blekinge 2015

 

 

 • Självservice

  [Enskild lista]
 • Kontakt

  • Navigatorcentum
  • Arbetsmarknadsförvaltningen
  • Malin Walther
  • Telefon: 0455-32 16 63

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-01-04
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Jobba-hos-oss1/Feriearbete/