Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Arbetsmarknad & studier

Arbetsmarknad & studier

I Karlskrona finns internationella storföretag, flera offentliga arbetsgivare och nyskapande entreprenörsföretag. Här finns också utbildningar i världsklass. Tack vare nära samarbeten med forskare och studenter på Blekinge Tekniska Högskola är flera av Karlskronas företag ledande inom ett antal nya kunskapsområden.

Offentliga jobb

I Karlskrona finns flera offentliga arbetsgivare. Dessa är Karlskrona kommun, Landstinget Blekinge, Boverket, Kustbevakningen, Försvarsmakten, Länsstyrelsen och Blekinge tekniska högskola. Karlskrona kommun är Blekinges största arbetsgivare med 5 700 medarbetare.

Här hittar du lediga jobb i Karlskrona kommun.

Stora företag

I Karlskrona finns flera internationella storföretag. Några av dessa ör NKT Cables, Ericsson, Roxtec och ett flertal IT-företag.

Här hittar du en lista över arbetsgivare i Karlskrona.

Studera i Karlskrona

Utbildningar i världsklass och kontakter med internationella storföretag gör studietiden spännande för dig som pluggar i Karlskrona. Få högskolestudenter i världen kan bada i havet direkt på campusområdet. Det kan du här.

Blekinge tekniska högskola

BTH är en av landets tydligaste profilerade högskolor där tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. Högskolan har täta kontakter med näringslivet och samarbeten med andra universitet och högskolor för att du som student ska få inblick i det framtida yrket och kontakt med näringslivet.

Hyper Island

På Hyper Island finns två olika yrkeshögskoleutbildningar. Här är det fokus på kreativitet, självledarskap och aktivt lärande och eleverna arbetar hela tiden praktiskt.

Litorina folkhögskola

Litorina folkhögskola är till för dig som vill skaffa behörighet till högskolan eller förbättra dina meriter i arbetslivet.  

Läs mer om vad du kan studera i Karlskrona.


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-04-18
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Projekt/Flytta-till-Karlskrona/Jobb-och-studier/