Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Ansökan och anmälan om enskilt avlopp

Ansökan och anmälan om enskilt avlopp

Så här fungerar det

Här kan du anmäla eller ansöka om att anlägga enskild avloppsanordning. Beroende på vad din anmälan/ansökan gäller behöver du lämna olika uppgifter och dokument om din avloppsanläggning.

Om du ska bygga en avloppsanläggning som ska ta emot avloppsvatten från vattentoalett samt bad, disk och tvättvatten behöver du alltid ansöka om tillstånd. Om anläggningen bara ska ta emot avloppsvatten från bad, disk och tvättvatten behöver du ansöka om tillstånd om fastigheten ligger öster eller söder om E22:an. I övriga delar av kommunen räcker det istället med en anmälan om vattentoalett inte är ansluten till anläggningen.

Avgiften är normalt 7600 kronor för en ansökan och 5700 kronor för en anmälan.

Om du installerar en avloppsanläggning utan att först ha gjort en anmälan eller ansökan kan du tvingas betala en miljösanktionsavgift.

Läs mer information om enskilt avlopp här.

Spara till Mina sidor

Du kan spara ett pågående ärende genom att klicka på ”Spara” i tjänsten. När du vill fortsätta med ditt ärende loggar du in på Mina sidor och fortsätter fylla i uppgifterna i tjänsten. För att logga in på Mina sidor krävs att du har e-legitimation.

Till Mina sidor

Om personuppgifter

De personuppgifter du lämnar kommer att registreras hos miljö- och samhällsbyggnadsnämnden som är personuppgiftsansvarig. Uppgifterna behövs för att Karlskrona kommun ska kunna handlägga ärendet och kan komma att användas i förnyad kontakt i ärendet.

Du har rätt att en gång per år, efter skriftlig ansökan, få veta vilka uppgifter om dig som finns registrerade. Efter begäran ska felaktiga eller ofullständiga uppgifter rättas, blockeras eller utplånas. Ansökan ställs till Karlskrona kommun, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras

Kontakt

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Karlskrona kommun
Tel: 0455-30 30 00 (vxl)
This is an email address

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-03
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Sjalvservicetjanster/Ansokan-om-enskilt-avlopp/