Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Registrera eller avregistrera livsmedelsanläggning

Registrera eller avregistrera livsmedelsanläggning

Så fungerar det

Här kan du registrera en livsmedelsanläggning som du ska starta eller ta över. Du kan även avregistrera en livsmedelsanläggning som inte ska användas eller som ska tas över av någon annan.

För registrering tas 950 kronor ut för handläggningstiden. En årlig avgift tas också ut för kontroll av livsmedelsanläggningen.

Gäller det mobila livsmedelsanläggningar ska det registreras i den kommun där större delen av verksamheten kommer hållas.

Det kommer inte ske någon kontroll av lokaler, ritningar och liknande innan ni öppnar. Kraven ska vara uppfyllda när du startar verksamheten.

Hämta dina företagsuppgifter

I tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem.

Läs mer på sidan "Så här hämtar kommuner företagsuppgifter"

Avregistrera livsmedelsanläggning

Kom ihåg att livsmedelsanläggningen ska avregistreras även om ett annat företag ska ta över verksamheten. Det nya företaget ska sedan anmäla att man tar över livsmedelsanläggningen.

Den årliga kontrollavgiften för en livsmedelsanläggning upphör i slutet av det år som du avregistrerar anläggningen. Om du exempelvis avregistrerar din verksamhet i februari så behöver du ändå betala hela kontrollavgiften för det året.

 

Så loggar du in

För att använda denna tjänst behöver du identifiera dig med e-legitimation, till exempel mobilt bankID. Du skaffar e-legitimation från din bank eller från Telia.

Läs mer på www.e-legitimation.se  

Du kan spara ett pågående ärende genom att klicka på ”Spara” i tjänsten. När du vill fortsätta med ditt ärende loggar du in på Mina sidor och fortsätter fylla i uppgifterna i tjänsten. För att logga in på Mina sidor krävs att du har e-legitimation.

Till Mina sidor

Om personuppgifter

De personuppgifter du lämnar kommer att registreras hos miljö- och samhällsbyggnadsnämnden som är personuppgiftsansvarig. Uppgifterna behövs för att Karlskrona kommun ska kunna handlägga ärendet och kan komma att användas i förnyad kontakt i ärendet.

Du har rätt att en gång per år, efter skriftlig ansökan, få veta vilka uppgifter om dig som finns registrerade. Efter begäran ska felaktiga eller ofullständiga uppgifter rättas, blockeras eller utplånas. Anmälan ställs till Karlskrona kommun, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras

Kontakt

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Karlskrona kommun
Tel: 0455-30 30 00 (vxl)
This is an email address

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-12
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Sjalvservicetjanster/Registrera-eller-avregistrera-livsmedelsanlaggning/