Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Anmälan om installation av värmepump

Anmälan om installation av värmepump

Så fungerar det

Här anmäler/ansöker du om att installera en värmepump (krävs ej för luftvärmepump). Om värmepumpen ska installeras i en fastighet som ligger inom ett vattenskyddsområde behöver du ansöka om tillstånd. I övrigt räcker det med en anmälan.

I din ansökan/anmälan behöver du bland annat ange fastighetsbeteckningen och lämna uppgifter om värmepumpen, kontaktuppgifter till installatören samt ladda upp en tomtkarta. Om du ska installera en bergvärmepump lämnar du också kontaktuppgifter till entreprenören som gör borrhålet.

Kostnaden för en anmälan är 2 850 kr. Inom skyddsområde från vattentäkt krävs ett särskilt tillstånd och du måste därför göra en ansökan. Ansökan kostar 3 800 kronor. För dig är det ingen skillnad på en anmälan och en ansökan, det är samma uppgifter som ska lämnas.
 
Om du installerar en värmepump utan att först ha gjort en anmälan eller ansökan kan du tvingas betala en miljösanktionsavgift.

Spara till Mina sidor

Du kan spara ett pågående ärende genom att klicka på ”Spara” i tjänsten. När du vill fortsätta med ditt ärende loggar du in på Mina sidor och fortsätter fylla i uppgifterna i tjänsten. För att logga in på Mina sidor krävs att du har e-legitimation.

Till Mina sidor

Om personuppgifter

De personuppgifter du lämnar kommer att registreras hos miljö- och samhällsbyggnadsnämnden som är personuppgiftsansvarig. Uppgifterna behövs för att Karlskrona kommun ska kunna handlägga ärendet och kan komma att användas i förnyad kontakt i ärendet.
 
Du har rätt att en gång per år, efter skriftlig ansökan, få veta vilka uppgifter om dig som finns registrerade. Efter begäran ska felaktiga eller ofullständiga uppgifter rättas, blockeras eller utplånas. Ansökan ställs till Karlskrona kommun, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. 

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras

Kontakt

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Karlskrona kommun
Tel: 0455-30 30 00 (vxl)
This is an email address

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-04-26
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Sjalvservicetjanster/anmalan-om-installation-av-varmepump/