Logga för utskrift

Kommunens kök KRAV-certifieras

Publicerad 16 december 2016 16:07 | Uppdaterad 16 december 2016 16:07
59 av Karlskrona kommuns tillagnings- och mottagningskök har KRAV-certifierats. 25 procent av det som används i köken är ekologiskt, miljömärkt, KRAV- eller MSC-märkt.

Sedan flera år tillbaka har verksamheten jobbat med en målsättning att öka mängden ekologiska produkter, men nu har även målet att bli KRAV-certifierade till största delen uppnåtts.
- 59 av 63 kök når upp till den första nivån i KRAV-certifieringen, som innebär att 25 procent av det som används i köket är ekologiskt, KRAV- eller MSC-märkt. Tack vare att vi jobbat mycket med att öka mängden ekologiska varor redan tidigare så var steget inte så långt, även om det förstås är hårdare krav för att bli KRAV-certifierade, säger enhetschef Per Sjösäter.
Tack vare ett man effektiviserat arbetet, anpassar matsedeln efter säsong och lagar mer mat från grunden så har steget till KRAV-certifiering också kunnat tas utan att kostnaderna ökat.
- Vi har inte försämrat kvaliteten på maten, snarare tvärtom. Nu blir nästa steg att även de fyra kök som är kvar ska bli KRAV-certifierade och vårt ekologiska mål fortsätter vi jobba med. 2020 är målet att 50 procent av maten som lagas i våra kök ska vara ekologisk, säger Per Sjösäter.

Mer information
Per Sjösäter
0455-30 42 15

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-12-16
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Snabblankar-i-webbhuvudet/Mediaservice-2/Sok-pressmeddelanden/Kommunens-kok-KRAV-certifieras/