Logga för utskrift

Kulturstipendiater 2016

Publicerad 5 december 2016 17:00 | Uppdaterad 5 december 2016 17:00
Karlskrona kommuns kulturstipendiater 2016 har utsetts. Sju stipendiater får dela på 75 000 kronor, pengar som ska användas till studier eller projekt inom kulturområdet.

Sara Tunvinge. Bor i Karlskrona och läser konst på distans. Är med i en kollektivverkstad i Malmö. Det projekt hon arbetar med nu heter ”Odd fellows” och består av udda figurer som hon vill screentrycka i större format.  Stipendiet ska gå till konstprojektets material och andra omkostnader kring medlemskapet i kollektivverkstaden.

Saman Said. Är 17 år och bor i Karlskrona. Han har tidigare gjort en dokumentärkortfilm som finns på Youtube om en kompis som är boxare och som strävar mot att bli bäst i världen. Saman vill ägna sig åt filmproduktion efter gymnasiet. Stipendiet ska gå till ett större projekt inom film där han vill lyfta dagens ungdomar.

Alexander Hedström. Bor i Karlskrona och är 25 år. Konst är hans stora fokus i livet och riktar sig inom genren ”Psychedelic and Visionary Art” som gestaltar drömmar, spiritualitet, mystik, mediation, yoga och symbolism. Stipendiet är tänkt att användas till att genomföra en första konstutställning i Karlskrona under nästa år.

Stina Johnsson. Född och uppvuxen i Karlskrona. Hon är illustratör, utbildad inom konst och arbetar som teckningslärare för barn och ungdomar. Stipendiet är tänkt att användas till en konstkalender med arbetsnamnet ”Ett år med Stora Älten”, som är en igenväxt sjö i Nättleryd utanför Rödeby.

Annika Pettersson. Föddes i Karlskrona 1981, bor och arbetar i Stockholm. Hon arbetar främst med moderna smycken och gör omtolkningar av klassiska former. Annika avslutade sin utbildning på Konstfack redan 2009, men fortsätter nu sin bana inom Konstfack i en vidareutbildning inom Konsthantverk. Stipendiet går till ett ekonomiskt stöd för Annikas utbildning.

Hanna Franzén. Uppvuxen i Karlskrona, men bor nu i Stockholm. 2014 startade hon sitt eget fotoföretag, FotoFranzén och har sedan dess haft flera fotoutställningar runt om i landet och Berlin. Hösten 2016 började hon studera på Nordens fotoskola som är en treårig yrkeshögskola på ön Biskops Arnö utanför Stockholm. Stipendiet kommer att användas som ett ekonomiskt stöd för omkostnader kring hennes utbildning.

Erik Setterbring. Bor i Skrävle, men går en utbildning inom möbelsnickeri på Capellagården på Öland. Erik går sista året på skolan och det har blivit dags för hans avslutande gesällår. Hans gesällmöbel blir en grammonfonmöbel i olika träslag. Stipendiet kommer att gå till möbelns materialinköp och för de omkostnader som finns kring projektet.

Mer information
Karin Sågerås
0455 – 30 34 47

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-12-05
Länk till sidan: http://karlskrona.se/sv/Snabblankar-i-webbhuvudet/Mediaservice-2/Sok-pressmeddelanden/Kulturstipendiater-2016/