Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Jobba i förskola

Jobba i förskola

I Karlskrona finns förskola 2.0. Vi vill skapa barnens bästa förskola och för att göra det behöver vi Sveriges bästa förskolepersonal. Det är här resan startar.

Hos oss arbetar du i en växande stad med förskolor både på landet och mitt i centrum. Här ges alla barn förutsättningar för att utvecklas och möta framtiden efter sina förmågor.

Kort om våra förskolor

Antal förskolor: 52
Antal barn: 3 030
Antal medarbetare: 800

Tjänster i förskolan

I våra förskolor kan du söka tjänster som förskollärare eller barnskötare. Klicka på lediga jobb och välj förskola, fritidshem och skola och sen förskola. 

Inspiration från våra förskolor

Systematiskt kvalitetsarbete

Flera förskolor i Karlskrona har granskats enligt Qualis – ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete. Det säkerställer att våra förskolor håller högsta kvalitet utifrån barnens, föräldrarnas, förskolepersonalens och ledningens perspektiv.

– Jag har fantastiskt duktiga pedagoger som alla brinner för att driva en förskola som stimulerar barnens lärande i en trygg och utvecklande miljö. Det handlar också om att skapa förutsättningar för föräldrainflytande, kollegialt lärande med mera, säger Lotta Wernered, förskolechef på Thunells förskola som fick rekordhöga poäng efter granskningen.

Smart planering i förskolan

Hur ser den här dagen ut? När kommer första barnet och när går sista? Systemet planering i förskolan är ett administrativt stöd för personalen i förskolan som i dag testas av flera förskolor i Nättraby i Karlskrona. Målet är att alla förskolor ska ha systemet inom en snar framtid.

Systemet hjälper personalen att planera verksamheten i förskolan. Här finns all information om barnen som adress, telefonnummer, föräldrarnas arbetstider med mera. Här går det också att se varje barns schema framöver, vilka tider de är på förskolan och när de ska vara lediga.

- Det här underlättar verkligen för personalen. De kan på ett överskådligt sätt se hur nästa dag ser ut. Om det behövs vikarie eller när det första barnet kommer och när det sista går. Det blir också lättare för mig som förskolechef som kan se: hur ser dagen på Skogsgläntan ut? När jag ser tiderna kan jag stötta personalen i hur de ska organisera sig, berätta förskolechef Maria Persson.

I hallen finns skärmar där föräldrarna kan klicka i när barnet kommer, och ut när barnet går. Då ser både personal och föräldrar vilka barn som är på plats och vilka barn som inte är där.

- Systemet hjälper också personalen när det närmar sig lovledighet. Då mejlar vi ut till färdiga mejllistor för varje avdelning om att lämna in tider då barnen ska vara lediga. Har du som förälder glömt bort att lämna in går det automatiskt ut påminnelse och personalen slipper tänka på att tjata på föräldrarna, berättar Maria.

I framtiden planeras för en app som föräldrarna enkelt ska kunna använda och logga in för att meddela ledighet, eller skriva meddelande som ”i morgon hämtar mormor Agnes istället för mamma Lisa”. 

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-06-14
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Projekt/Jobba-i-skolan/Jobba-i-forskola/