Logga för utskrift

En sida för barn

Ibland är det så att barn inte mår bra och det kan bero på många olika saker. Ibland oroar man sig för sig själv och ibland för sina syskon eller sina föräldrar. Det kan vara så att någon har varit dum mot dig, som slagit dig eller tvingat dig att göra saker med din kropp som du inte vill. Kanske har dina föräldrar problem. Din mamma eller pappa kanske blir slagen, dricker för mycket eller inte mår bra. Det är vanligt att barn försöker lösa allt alldeles själv men oftast behöver barn hjälp. Försök att prata med en vuxen du tror lyssnar på dig.

Du kanske kan prata med någon av dina föräldrar eller någon annan i din familj. Om du inte kan det så kanske du kan prata med någon i din skola, på fritids eller på förskolan. Du kanske har någon annan vuxen i din närhet som du litar på?

Prata med någon vuxen som du väljer, kanske kan ni lösa din oro tillsammans. Det kan också vara så att ni tillsammans behöver ta kontakt med personal som kan sådant som just du oroar dig för. Du kan själv ringa till Socialtjänsten eller så kan du be en vuxen om hjälp.

Detta är telefonnumret till Socialtjänsten som pratar med barn och unga:

0455-30 43 09

 

Oftast vill Socialtjänsten prata med dig och din familj om det som bekymrar dig och tillsammans försöka komma fram till vad ni behöver för hjälp, det kallar Socialtjänsten att utreda. 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-10-24
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Familj--omsorg/Familj-barn-ungdom/En-sida-for-barn/