Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Studerande

Studerande

Studenter

För att förenkla ditt sökande av information, har vi samlat en del på den här sidan som kan vara till nytta för dig som studerar eller ska studera på Blekinge Tekniska Högskola eller någon annan typ av utbildning.

Inflyttarservice

Var du än väljer att bo så är det aldrig långt till vare sig hav, skog eller service. Karlskrona centrum ligger en bit ut på skärgårdsöar men ändå är det aldrig långt hem.

Mer information för dig som är nyinflyttad/på väg att flytta till Karlskrona

BTH - med tydlig profil

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges mest profilerade högskolor, där tillämpad IT, innovation och hållbar utveckling står i fokus. På BTH finns, förutom en stor bredd inom teknikutbildningarna, även ekonomi samt hälsa och vård. BTH bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå.

BTH startade 1989 och har idag drygt 7 000 registrerade studenter och drygt 500 anställda. BTH fick 1999 rätt att ge doktorsexamen inom teknik, och bedriver forskarutbildning inom områdena IT med tillämpningar och planering och management.

Huvudcampus ligger i Karlskrona där verksamheten inryms i nya lokaler med havet som närmaste granne. BTH:s campus i Karlshamn ligger även det vid havet.

Utmärkande för BTH är det nära samarbetet med näringsliv och samhälle vilket genomsyrar både forskning och utbildning på såväl regional, nationell som internationell nivå. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

Mer information på BTHs webbplats

Mer information om Blekinge studentkår 

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-08-30
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/For-dig-som-ar/Studerande/