Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Carl-Martin Lanér och Maria Persson nominerade till ledarska...

Carl-Martin Lanér och Maria Persson nominerade till ledarskapspriser

Publicerad 13 december 2017 11:27 | Uppdaterad 13 december 2017 11:34
Carl-Martin Lanér, kommundirektör och Maria Persson, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen har nominerats till var sitt ledarskapspris. Varje år under konferensen Offentlig Chef, mötesplatsen för landets offentliga chefer, delas priserna ut i kategorierna Årets offentliga chef och Årets nyskapande chef.

Carl-Martin Lanér är nominerad till Årets offentliga chef och utmärkelsen är tänkt att gynna och motivera till god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter.

Motivering:
Carl-Martin är kommunchef i Karlskrona sedan två år. Under denna tid har han på ett tydligt sätt effektiviserat och kortat beslutsvägarna inom organisationen. Genom engagemang och ett lyssnande förhållningssätt har han fått både chefer och organisationen att gå åt samma håll. Att alltid slutföra och följa upp olika projekt är ett signum för Carl-Martin vilket även har smittat av sig på hela kommunorganisationen.

- Det är väldigt roligt att bli nominerad i ett sådant här sammanhang. Förutsättningen för att kunna vara en bra chef är att man har duktiga medarbetare. Det är de som inspirerar och som med sin kunskap och sitt engagemang gör en till en duktig chef och ledare. Det är både glädjande och överraskande att ha blivit nominerad, säger Carl-Martin Lanér.

 

Maria Persson är nominerad till Årets nyskapande chef som prisar de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen.

Motivering:
Med Maria som chef kan medarbetarna växa och utvecklas. Hon ger goda förutsättningar att leverera utöver det vanliga och bilden av Maria som förvaltningschef visar på en ledare som alltid finns till hands och har hög tillgänglighet. Frågor som ställs besvaras omgående och inget dras i långbänk. Hon har också en förmåga att ta sig tid för varje medarbetare och visar ett stort engagemang och levererar en hög grad av trygghet till hela organisationen.

- Det är fantastiskt roligt och mycket hedrande att bli nominerad. Kategorin Nyskapande chef känns rätt utifrån det förändringsarbete jag drivit från dag ett i vår nya arbetsmarknadsförvaltning. Efter tre år ser vi tydliga resultat i verksamheten och att få den här uppmärksamheten är ytterligare bevis på att vi syns och hörs i det offentliga Sverige. Jag vill också betona alla medarbetares delaktighet i arbetet som lett fram till nomineringen. Förändringsprocessen förutsätter rätt agerande på alla nivåer i organisationen, säger Maria Persson.

 

Priserna är instiftade av tidningen Offentliga Affärer i samarbete med värdstaden för konferensen Uppsala kommun, som också har deltagare i årets jury. Prisutdelningen sker på banketten den 17 januari på Uppsala slott.
Konferensen Offentlig chef pågår den 17-18 januari på Uppsala konsert & kongress.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-12-13
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Carl-Martin-Laner-och-Maria-Persson-nominerade-till-ledarskapspriser/