Logga för utskrift

Feriearbete

Vill du vara med och göra skillnad? Varje dag arbetar Karlskrona kommun med att utbilda barn och unga, hjälpa äldre och svaga i samhället och hålla rent och fint på gator och torg. Vi ordnar också aktiviteter för invånare, gör så att parkerna blommar, att turisterna trivs och att företag får den service de behöver.

Under januari månad kommer information om feriejobben för 2018.

Mellan 1 februari och 2 mars kan du söka feriejobb i Karlskrona kommun för sommaren 2017.

I år kan du som är född 1999 eller 2000 söka feriejobben. För att få ett feriearbete måste du vara folkbokförd i Karlskrona kommun och du får inte ha haft feriejobb hos oss tidigare. I år har Karlskrona kommun 300 feriejobb.

Du arbetar på ditt feriejobb i tre veckor. Du kan välja mellan flera olika perioder och arbetsområden. De arbetsområden som finns är bland annat barnomsorg, vaktmästeri & städ och äldreomsorg. Du kan även önska att få jobba med Karlskrona skärgårdsfest, Sommardans i Blekinge eller Barnkonventionen/TBU.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 6 timmar per dag, exklusive lunch.

I år är lönen för dig som är född 1999 70 kr/timme, exklusive semesterersättning och för dig som är född 2000 62 kr/timme, exklusive semesterersättning.

Observera att du som jobbar första perioden jobbar några timmar mindre midsommarveckan eftersom midsommarafton är en ledig dag och ingen ersättning utgår.

Perioder och arbeten

Här kan du läsa mellan vilka datum perioderna pågår och vilka arbetsuppgifter som ingår i de olika jobben.

 • Period 1: 19 juni – 9 juli
 • Period 2: 10 juli – 30 juli
 • Period 3: 31 juli – 20 augusti
 • Sommardans Blekinge: 19 juni – 9 juli
 • Karlskrona skärgårdsfest: 24 juli – 13 augusti
 • Barnkonventionen/TBU: 19 juni - 9 juli

Barnomsorg

Tycker du det är roligt att jobba med barn och gillar nyfikna frågor? Då är detta något för dig. Du arbetar inom grundskola eller förskola. Du är tillsammans med barn och sköter även vardagssysslor som att duka, städa och plocka undan saker.

Kök

Gillar du att baka och laga mat så är detta rätta jobbet för dig. I arbetsuppgifterna ingår köksarbeten som att baka, servera mat, städa och diska i något av kommunens kök. För att få arbeta i köken måste du ha fyllt 18 år.

Park & trädgård

Tycker du om att arbeta utomhus och med stor variation inom park och trädgård? Då passar detta jobbet dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att klippa gräs, kratta och rensa ogräs på någon av parkenhetens fina områden.

Jobba med frågor om barnkonventionen och tobak

Är du en person som vill skapa delaktighet bland ungdomar och öka kunskapen om barnrättsfrågan? Då är detta feriejobbet för dig.

Här deltar du i ett projekt där vi utifrån Barnkonventionen jobbar med att sprida information för att minska ungdomars tobaksanvändning.

Här kan du läsa mer om projektet.

I det här feriejobbet får du tillsammans med andra ungdomar ta eget ansvar och lära dig mer om vilken skada tobak kan göra och hur man kan jobba med att förebygga den skadan. Både i teori och praktik. Du kommer att få sprida dessa kunskaper till andra ungdomar i Karlskrona kommun.

Om du tilldelas feriejobb inom detta område kommer du även arbeta tre dagar under höstterminen 2017. Då kommer du tillsammans med andra ungdomar som arbetat med samma sak att informera elever och personal i högstadiet om vad ni lärt er.

Turism & evenemang

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med människor? Då är detta ett jobb för dig! Du behöver kunna tala svenska och engelska flytande. Ett stort plus är om du kan tala fler språk som polska och tyska. Du arbetar med frågor kring turism och jobbar tillsammans med turistbyrån. I arbetsuppgifterna kan du till exempel få göra enkätundersökningarna, dela ut information med mera.

Vaktmästeri & städ

Lokalvård idag handlar inte bara om att gå omkring med mopp och dammtrasa. Du kommer även att få prova de olika momenten och de maskiner som vi använder oss av varje dag. I jobbet ingår att städa klassrum och andra arbetsuppgifter som ett vaktmästeri jobbar med. I detta arbete är det viktigt att ha bra skor och kläder.

Äldreomsorg

Detta är ett jobb för dig som tycker om att sprida glädje och jobba med människor. Du kommer att få läsa tidningen, spela spel eller sitter ner och pratar med de boende. Du kan också få hjälpa till med vardagssysslor som att bädda sängen, vattna blommor och städa.

Karlskrona skärgårdsfest

Detta arbete är uppdelat i tre delar. Du är med och planerar inför skärgårdsfesten, delar ut information och affischer och hjälper till att bygga upp scenen. När skärgårdsfesten pågår kan du få jobba med artisterna på stortorget eller vara med barn i piratlandet. Efter skärgårdsfesten är slut får du vara med och packa ihop, städa och återställa allt.

Film från Karlskrona Skärgårdsfest 2016


Sommardans i Blekinge

Du får utveckla dig själv som dansare, uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge.

Här kan du läsa mer om Sommardans i Blekinge.

 • Självservice

  [Enskild lista]
 • Kontakt

  • Arbetsmarknadscentrum
  • Arbetsmarknadsavdelningen
  • Malin Walther
  • Telefon: 0455-32 16 63

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-12-15
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Jobba-hos-oss1/Feriearbete/