Logga för utskrift

Arbeta som dansare i Sommardans Blekinge

Sommardans Blekinge 2017 söker dig som är intresserad av dans och vill prova på hur det är att arbeta som professionell dansare. Inriktningen är främst modern och modern jazz. Detta är ett projekt som feriearbetare från hela Blekinge kan söka och vi kan erbjuda 30 platser totalt. Alla som uppfyller kraven för feriearbete är välkomna att söka.

Sök jobbet:

För att få jobbet måste du först ansöka på din kommuns hemsida för feriearbete, sedan kommer du att välkomnas till en audition där en jury väljer ut vilka som är mest lämpade för jobbet. Det kommer erbjudas 6 platser från varje kommun. På audition kommer du att få prova på att ta koreografi, improvisera och arbeta med kontaktarbete, vilka är det saker vi kommer arbeta med under sommaren. Juryn tittar efter din förmåga att samarbeta, din rumsuppfattning och rörelseuppfattning. Sök även om du är nybörjare – du vet aldrig vad juryn ser!

Börja med att fylla i ansökan som du hittar via Feriearbete.
Ansökan är öppen 1 februari till 1 mars.

Period:

Första ferieperioden, 19 juni - 9 juli. Sommardans sträcker sig över 3 veckor.

Arbetstider

09.00-17.00 (med reservation för vissa förändringar. Vi anpassar oss efter bussar och annat så att man hinner ta sig till jobbet i tid). Är du feriejobbare i Karlskrona kommun kommer du att jobba 84 timmar och 6 timmar per dag.

Sommardans Blekinges fokus

Du ska få utveckla dig själv som dansare, få uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge. Under tre veckor kommer du att arbeta
som dansare, vilket innebär daglig träning, repertoar och komposition. Vi kommer att skapa 1-2 dansstycken på ca 10-15 min vardera. De sätter vi ihop till en längre föreställning som vi turnerar med i hela Blekinge med tre föreställningar i varje kommun under den sista veckan i juli. 

Plats:

Blekinge folkhögskola, Bräkne-Hoby. Detta för att ingen ska ha för lång resväg till jobbet. Det kommer finnas möjlighet att bo på folkhögskolan för en mindre kostnad för att ni ska kunna undvika att betala resekostnader. Du kommer kunna bo där från måndag till fredag under vår repetitionsperiod v. 25 och v. 26. Under turné veckan utgår alla från sin hemkommun.

Lön:

Enligt din kommuns bestämmelser för feriearbete. Du får själv stå för resekostnader till jobbet.

Projektledare/Koreografer:

Rebecca Yates, utbildad vid London Contemporary Dance
School, sedan 2010 verksam som frilansande dansare.

Anna Johansson, utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, sedan 2009 verksam som frilansande dansare.

Kontaktperson:
Rebecca Yates 0732-050 888
E-post: This is an email address

Mer information finns även på www.sommardansblekinge.tumblr.com

Du kan även hitta oss på Facebook på Sommardans Blekinge eller Dans i Blekinge.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-01-30
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Jobba-hos-oss1/Feriearbete/Arbeta-som-dansare-i-Sommardans-Blekinge/