Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Gå & cykla till skolan

Gå & cykla till skolan

Skoltävling - Gå & cykla till skolan 2017. Hur kan vi tillsammans bidra till en hälsosammare och säkrare trafikmiljö till skolorna?

Trafikkalenderns årliga nationella tävling engagerar hela Sveriges F-6 elever och pedagoger. Utmaningen pågår hela september och oktober. Det gäller att under två veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla och resa kollektivt till och från skolan. En massa tips och inspiration kan hjälpa på vägen!

 

 

Var med och tävla

Ansvarig pedagog kan anmäla sin F-6 klass och skola, lyfta fram trafiksäkerhet i undervisningen och motivera till ett hållbart samhälle. Under två valfria veckor i september och oktober samlar klassen in prickar. Resultatet fylls i direkt på klassaffischen som sänds ut av arrangören. Varje prick ger en respoäng. En prick för resa till skolan och en för hem. Målet är att i största möjliga mån cykla och promenera - grön prick - eller åka kollektivt -orange prick.

Gör din anmälan till tävlingen och läs mer 

Sista anmälningsdatum är 20 oktober.

Vad kan man vinna?

Trafikkalendern delar totalt ut priser för mer än 50 000 kronor och den vinnande skolan i Sverige tar hem 15 000 kr. Karlskrona kommun bidrar med egna priser. ’Bästa klass i Karlskrona kommun’ vinner 3 000 kronor och ’Bästa klass i varje årskurs F-6’ vinner 1 000 kronor. Alla elever vars klass registrerar sina respoäng till kommunen får varsin reflex!

Varför gå och cykla?

Syftet med tävlingen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer. Statistiken visar att de barn som går eller cyklar på morgonen blir mer koncentrerade i skolarbetet, får bättre aptit och somnar lättare på kvällen. Trafikkalendern erbjuder både inspiration och material till tävlingen, vilket gör det både enkelt och roligt att använda.

Få inspiration och informationsmaterial

 

Alla kan bidra till säkrare trafikmiljö om fler går och cyklar

Vandrande skolbussar

Vandrande skolbussar drivs av föräldrar och andra vuxna som turas om att följa sina och andras barn till skolan. De samlas på bestämd plats eller så hämtas barnen vid bostaden för att sedan gemensamt ta sig till skolan.

Vandrande skolbussar och vad du kan göra för att få säkrare trafikmiljö

 

Avlämningsplatser

Familjer med barn som är bundna till att köra kan på ett enkelt sätt bidra med klasspoäng och skapa säkrare skolvägar. Genom att släppa av barnen en bit ifrån skolan kan eleverna gå den sista sträckan. Samtidigt minskar trafiken vid skoldagens början runt skolorna.

Läs om fler tips för att få säkrare skolvägar

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-08-25
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Projekt/Cykel/Ga-och-cykla-till-skolan/