Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Gå och cykla till skolan

Gå och cykla till skolan

Skoltävling - Gå & cykla till skolan 2016 är nu avgjord. Den klass i kommunen som samlat flest respoäng i förhållande till antalet elever i klassen är Klass 6c2 på Nättrabyskolan.

Trafikkalenderns årliga nationella tävling engagerar hela Sveriges F-6 elever och pedagoger. Utmaningen pågår hela september och oktober. Det gäller att under två veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla och resa kollektivt till och från skolan. En massa tips och inspiration kan hjälpa på vägen!

 

2016 års tävling

Den klass i kommunen som samlat flest respoäng 2016 i förhållande till antalet elever i klassen är Klass 6c2 på Nättrabyskolan. Den vinnande klassen fick motta ett diplom och en vinstcheck på 3 000 kronor.

Bästa klass i kommunen:  Klass 6c2 Nättrabyskolan
åk 5:  5B Östra Torpskolan
åk 4:  4B Östra Torpskolan
åk 3:  3B Rosenfeldtskolan
åk 2:  Klass 2 Saltöskolan
åk 1:  Klass 1 Saltöskolan
Förskoleklass: Saltöskolan

Sammanlagt deltog nästan 400 elever från Nättrabyskolan, Östra Torpskolan, Rosenfeldtskolan, Saltöskolan, Spandelstorpskolan samt Fridlevstad skola.

Hur gick tävlingen till?

Ansvarig pedagog anmälde sin F-6 klass och skola till tävlingen. Tanken har varit att lyfta fram trafiksäkerhet i undervisningen och motivera till ett hållbart samhälle. Under två valfria veckor i september och oktober har klassen fått samla in prickar. Resultatet har fyllts i direkt på en affisch. Varje prick ger en respoäng. En prick för resa till skolan och en för hem. Målet har varit att i största möjliga mån cykla och promenera - grön prick - eller åka kollektivt -orange prick.  

 

Varför gå och cykla?

Syftet med tävlingen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer. Statistiken visar att de barn som går eller cyklar på morgonen blir mer koncentrerade i skolarbetet, får bättre aptit och somnar lättare på kvällen. Trafikkalendern erbjuder både inspiration och material till tävlingen, vilket gör det både enkelt och roligt att använda.

Få inspiration och informationsmaterial

Alla kan bidra till säkrare trafikmiljön om fler går och cyklar

Vandrande skolbussar

Vandrande skolbussar drivs av föräldrar och andra vuxna som turas om att följa sina och andras barn till skolan. De samlas på bestämd plats eller så hämtas barnen vid bostaden för att sedan gemensamt ta sig till skolan.

Vandrande skolbussar och vad du kan göra för att få säkrare trafikmiljö

 

Avlämningsplatser

Familjer med barn som är bundna till att köra kan på ett enkelt sätt bidra med klasspoäng och skapa säkrare skolvägar. Genom att släppa av barnen en bit ifrån skolan kan eleverna gå den sista sträckan. Samtidigt minskar trafiken vid skoldagens början runt skolorna.

Läs om fler tips för att få säkrare skolvägar

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-07-03
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Projekt/Cykel/Ga-och-cykla-till-skolan/