Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Upplev Karlskrona

Upplev Karlskrona

Här i Sveriges sydligaste skärgård finns fantastiska aktiviteter på hav och land och häftiga upplevelser för kropp och själ.

Karlskronas turistbyrå Visit Karlskrona hjälper dig hålla reda på alla evenemang och sevärdheter i kommunen. Där hittar du information om allt från guidade turer i världsarvsstadens tecken till mäktiga musikupplevelser på festivaler eller konserter.

Besök Visit Karlskrona här

På sommaren besöker många Karlskrona för att ta del av närheten till havet och skärgården. Förutom fiske och bad är sommaren dessutom tid för flera festivaler i staden, till exempel Karlskrona Skärgårdsfest och Hasslöfestivalen.

Stora evenemang och ett rikt föreningsliv

I Karlskrona finns ett väldigt rikt föreningsliv inom såväl kultur som idrott och fritid. Här kan du besöka idrottsevenemang i absolut elitklass ena kvällen för att nästa kväll gå på teater eller dansföreställning.

Läs mer om föreningslivet i Karlskrona

Världsarvsstaden Karlskrona

Tack vare sin välbevarade arkitektur och stadsplan är Örlogsstaden Karlskrona sedan 1998 med på Unescos världsarvslista. Här hittar du flotta kyrkor, pampiga torg och paradgator som lockar besökare från hela världen. Passa på att ta en guidad tur i staden där gammalt möter nytt på ett unikt sätt.

Läs mer om Örlogsstaden Karlskrona

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-07-05
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Projekt/Flytta-till-Karlskrona/Upplev-Karlskrona/