Logga för utskrift

Idrott i Karlskrona

I Karlskrona finns ett drygt hundratal idrottsföreningar som bedriver en omfattande verksamhet för framför allt barn och ungdomar. Ungefär 430 000 deltagartillfällen sker på ett år inom idrotten.

fotbollsungdomar i Karlskrona

Breddidrotten och barn och ungdomsidrotten är basen för eliten. Bland ungdomar, 7-25 år, är Fotbollsklubben Karlskrona störst till antal medlemmar. De flesta i FK Karlskrona är killar medan stora föreningar på tjejsidan är Karlskrona Lyckå-Ridklubb och Karlskrona Gymnastikförening. 
 
Eliten i Karlskrona syns nationellt men även internationellt. De är förebilder för många och lockar till att olika evenemang och tävlingar genomförs i kommunen. Vissa föreningar exporterar sina aktiva till andra orter och utlandet. Här kan vi se Tobias Karlsson med ursprung i Hästö IF, numera HIF Karlskrona, representera lag i Tyskland.

Både unga och lite äldre representerar idag Karlskrona som Petter Jonsson, KFUM GoIF Karlskrona, som tävlar världen runt på olika tourer i Beachvolleyboll. Kajaklubben Eskimå brukar sedvanligt vinna medaljer både vid EM och VM i drakbåt.

På hemmaplan är det Karlskrona Hockeyklubb med spel i SHL  som lockar störst publik i NKT Arena Karlskrona med en maxkapacitet för 5050 personer.

Historiskt sett har handbollen alltid varit stor i Karlskrona och friidrotten har samlat många stora namn. Orienterare från Karlskrona har ofta stått på prispallen liksom flera badmintonspelare.

Kommunen och elitidrotten samarbetar för en ömsesidig utveckling genom Team Karlskrona, elitaktiva i Karlskronas idrottsföreningar. Ett starkt idrottsliv synliggör kommunen och påverkar även näringslivet positivt.

Läs mer om Team Karlskrona

  •  bild fotboll länk Föreningsregister 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-07-03
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Se--gora/Fritid/Idrott-i-Karlskrona/