Logga för utskrift

Karlskrona konsthall

 • Här i Karlskrona konsthall finner du en utställningshall med konstutställningar och en multifunktionslokal, Salongen, som används för olika evenemang; teater, musik, dans, events, seminarium m.m. 
  Välkommen!

  16/12 - 4/2 2018

  På G 2017
  Maja Björk, Brita Huggert, Anton Krohn, Siri Ekstrand och Timja Femling


   
  Läs mer om utställningarna


  Karlskrona konsthall
  drivs i regi av kulturenheten, kultur- och fritidsförvaltningen, Karlskrona kommun.  Vår ambition är att fortsatt arbeta med att visa ett urval av spännande konstnärsskap ur olika genrer. Vi visar 6-8 utställningar per år. Utställningsprogrammet finner du i menyn till vänster. Karlskrona konstförening arrangerar två utställningar om året i Karlskrona konsthall. Är du intresserad av att söka utställning, se våra utställningsvillkor:

    Utställningsvillkor  

  Salongen

  Salongen är en multifunktionslokal med en fast hög scen i den inre delen av Karlskrona konsthall som kan hyras av utomstående aktörer för olika arrangemang, konferens, föreläsning, konsert, teater mm. Plats för biografsittning ca 200 personer. Stående max 500 st. Kontaktuppgifter, planritningar, se under Kontakt till höger. Det finns en enklare konferensteknik och ljudanläggning. Extra scenteknik kan hyras in vid behov.

  Det finns en cateringfirma som Paraply produktion driver i huset och som har alla serveringsrättigheter.

  Information och bokning av Salongen ställs till This is an email address. Hyrestaxa, se till höger under dokument. 
    
  Information kring konserter, evenemang med mat och dryck, kontakta Malin Törnquist på tel 0737-07 77 25 eller mejl:
    This is an email address

  Langemarks balkong med del av Erik Langemarks donation

  Langemarks balkong

  Karlskronakonstnären Erik Langemark donerade 176 konstverk till Karlskrona kommun år 1994 och kort tid därefter ytterligare 16 st. Ett urval ur samlingen av totalt 192 konstverk visas kontinuerligt i salongens övre plan. Under ett halvt sekel skildrade Erik Langemark stadsmiljön i Karlskrona. Det blev till en unik samling som donerats till Karlskrona kommun. På våren i skiftet mellan sommar och vinter med Erik visar vi av tradition Kommunkonst och på hösten i skiftet sommar och vinter låter vi en lokal konstnär ställa ut en period.  Del av donationen går att se i Salongen även under den här perioden.

  I samband med firandet av Erik Langemarks 100-årsjubileum (1915-1997) uppmärksammade Karlskrona konsthall detta genom en sommarutställning. 

     Erik Langemark 100 år!

  Kultur- och upplevelser

  Kultur- och upplevelser inom Kultur- och fritidsförvaltningen förvaltar Karlskrona kommuns konstinnehav och konstinköp, beviljar arrangemangsstöd och samordnar information om kommunens kulturliv. Kultur- och upplevelser har även hand om tillfälliga utställningar, kulturlokaler, barnkultur, världsarv och olika kulturprojekt. Personalen finns utspridda på fyra olika ställen, se listan nedanför för kontaktuppgifter:

  Personal

  Nya lokaler för konsthallen 2008

  Efter 10 års verksamhet i Båtsmanskasernen på Stumholmen flyttade konsthallen den före detta Skandiabiografen. Konsthallen öppnades för allmänheten lördagen den 3 maj 2008. Här finns nu en utställningshall och en multifunktionslokal, Salongen, som används för teater, musik, dans, events mm. 

  Ny scen för kulturen

  Nya konsthallen invigd

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-09-16
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Se--gora/Kultur/Karlskrona-konsthall/