Logga för utskrift

Musik & Sång

Kulturskolan erbjuder undervisning i ett stort antal instrument.


Du är välkommen att spela hos oss från 8 års ålder (undantaget rock som har en åldersgräns på 11 år), men vi rekommenderar varmt att du först går UPPTAKTEN som vi tror är bra för alla barn som vill börja spela ett instrument, oavsett vilket.

Vi har även en omfattande sångverksamhet. Du är välkommen att sjunga i kör från 7 år, och du kan ta lektioner i solosång från 12 år.

Som musikelev på Kulturskolan så förväntas du öva hemma mellan lektionstillfällena. Det är bättre att öva ofta och lite än sällan och länge. Jämför med att borsta tänderna – gör det mest nytta att borsta 2 korta stunder varje dag eller en timme i veckan?

Mer information om UPPTAKTEN

Mer information om att sjunga

Mer information om att spela olika instrument; stråk, blås, slagverk, rock, piano, gitarr finner du i menyn till vänster.

Orkestrar och ensembler

Möjligheten att spela tillsammans med andra är kanske det roligaste med att spela ett instrument. Det är dessutom ett alldeles utmärkt sätt att lära sig på! Den musikaliska utveckling som sker i samspel med andra går inte att ersätta med enskilda lektioner. Vi som jobbar på Kulturskolan ser därför ditt deltagande i någon av skolans orkestrar och ensembler som en naturlig del av undervisningen.
Mer information om våra orkestrar och ensembler


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-03-17
Länk till sidan: https://karlskrona.se/sv/Se--gora/Kultur/Kulturskolan/Instrument/